Inventia-trasnet a unui tanar din Cluj. Cinemobilul, o minune pe patru roti, facuta cu 4.000 de lei si restul suflet

Inventia-trasnet a unui tanar din Cluj. Cinemobilul, o minune pe patru roti, facuta cu 4.000 de lei si restul suflet

Unul dintre ele este placerea de a cunoaste oameni si de a calatori prin tara si al doilea sunt filmele pe care imi doresc sa le vada si oameni care nu au posibilitati sau nu au acces la un cinematograf", spune Alexandru Tudor, intr-un film postat pe crestemidei.ro, un clujean care vrea sa faca proiectii gratuite de filme in sate din toata tara. Alexandru spune ca va face o lista cu filme romanesti (gen "Amintiri din Epoca de Aur" a lui Mungiu) si documentare pe care vrea sa le duca in sat si ca acum discuta cu casele de productie pentru a obtine dreptul de a difuza peliculele.

acum 93 luni (19 Feb 2015)

E un vis care il am de putina vreme si care imbina mai multe lucruri din viata mea. Unul dintre ele este placerea de a cunoaste oameni si de a calatori prin tara si al doilea sunt filmele pe care imi doresc sa le vada si oameni care nu au posibilitati sau nu au acces la un cinematograf", spune Alexandru Tudor, intr-un film postat pe crestemidei.ro, un clujean care vrea sa faca proiectii gratuite de filme in sate din toata tara.

Are 27 de ani si este, de profesie, alpinist utilitar. Pasionat de fotografie, Alex si isi gaseste timp ca sa-i ajute pe cei din jurul sau, oriunde s-ar afla, in Romania sau in Africa, unde a facut voluntariat, cu ajutorul Serviciului European de Voluntariat.

"Am facut o pasiune pentru Romania, pentru oamenii care o locuiesc, in special pentru cei din mediul rural si din comunitatile de rromi.

De unde ideea

Alexandru Tudor povesteste ca, anul trecut, a fost voluntar la TIFF. Si-a pus gandurile pe hartie, apoi pe Internet si azi, joi, 19 februarie, in ultima zi cand oamenii mai puteau face donatii pe crestemidei.ro pentru a-i sustine proiectul, Alex avea aproape dublu de cat avea nevoie.

Prin gestul sau, tanarul (foto dreapta, credit foto: Facebook) vrea sa transmita mesajul ca oamenii, inclusiv tinerii, ar trebui sa-si indrepte atentia spre sat si sa redescopere bucuria vietii la tara.

Alex si-a propus sa adapteze un VW Transporter T3 intr-un cinematograf mobil si cu ajutorul banilor donati sa cumpere un videoproiector, sistem audio si un panou pentru afisaj mobil. O marturiseste tot pe cinemobilul.ro: "Imi doresc sa raspund anticipat la o intrebare si anume: de ce ai nevoie de o dubita pentru a transporta un videoproiector, un generator niste boxe si un ecran din panza? Iar raspunsul sta in dorinta mea de a locui in aceasta dubita pe perioada proiectului, de a ma implica mai mult decat in simpla proiectare a unor filme, de a avea un spatiu mobil independent de unde sa scriu s... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro