Inventatorul Ionut Budisteanu, despre Gala Ligii Studentilor Romani din Strainatate, la Adevarul Live de la 14:00

Inventatorul Ionut Budisteanu, despre Gala Ligii Studentilor Romani din Strainatate, la Adevarul Live de la 14:00

Impreuna am vorbit despre educatia in strainatate si recunoasterea meritelor tinerilor romani prin Gala Ligii Studentilor Romani din Strainatate (LSRS), care are loc joi de la ora 18:00, la Palatul Parlamentului. In prezent, Alina ocupa functia de Vicepresedinte Filiale, si se ocupa de planificarea si elaborarea strategiei de actiune pentru cele 30 filiale, coordonarea interna a departementului filiale, organizare si planning, consiliere si strategii de motivare pentru voluntarii activi.

acum 69 luni (8 Jan 2015)

Impreuna am vorbit despre educatia in strainatate si recunoasterea meritelor tinerilor romani prin Gala Ligii Studentilor Romani din Strainatate (LSRS), care are loc joi de la ora 18:00, la Palatul Parlamentului.

Finalist la categoria Romania, tanarul Ionut Budisteanu este student la Facultatea de Matematica si Informatica a Universitatii din Bucuresti, pe care o va absolvi in 2016. Moore in valoare de $75.000 obtinut la concursul "Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF 2013)" organizat in SUA, una dintre cele mai importante competitii de stiinta si inginerie pentru liceeni din lume. A urmat apoi un masterat in administrarea afacerilor si turism si a plecat cu o bursa Erasmus la Universitatea Lusofona de Humanidades et Tecnologias din Lisabona. Ea a fost masteranda in Cercetare Sociologie si Statistica la EHESS-ENS Jourdan-ENSAE ParisTech, Paris, domeniul sau de interes fiind migratia internationala, mobilitatea tinerilor, migratii circulare si transnationale, retele si dinamici sociale, efecte cognitive ale retelelor personale si procese de identificare sociala. Alina este absolventa a Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala, si a Facultatii de Istorie si Filosofie, Universitatea Babes-Bolyai Cluj Napoca.

Primul contact cu mediul academic francez a avut loc in 2009-2010, cand a beneficiat de un schimb educational ERASMUS, Master in Ethique Publique Contemporaine intre Universitatea Babes-Bolyai Cluj Napoca- Facultatea de Istorie si Filosofie si Universite Paris Est Creteil- Faculte de Lettres et Sciences Humaines, Departement de Philosophie. Alina s-a implicat activ in dezvoltarea filialei Franta din ianuarie 2011, contribuind la recrutare si formarea coeziunii din echipa, s-a ocupat de partea de comunicare si a oferit mentorat pentru tinerii intresati sa studieze in Hexagon. In prezent, Alina ocupa functia de Vicepresedinte Filiale, si se ocupa de planificarea si elaborarea strat... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro