Invatatura parintelui Papacioc despre dragoste: "Iubesc sau nu iubesc? Pentru ca e porunca, draga!"

Invatatura parintelui Papacioc despre dragoste:

In cuvantarile sale, parintele Papacioc ii indeamna pe oameni sa nu treaca nepasatori pe langa semenii lor, sa daruiasca din toata inima pentru ca doar asa vor primi insutit. Si, din prudenta, nici nu te stapaneste acest har, dar vine unde-i linistire sufleteasca, unde fiinta noastra transforma ca un mare aparat de reactie acest har al lui Dumnezeu cu hotararile tale de a misca, de a te implini, si uite asa ajungi la masura omului desavarsit, ca sa nu vorbesc chiar sa fii un dumnezeu dupa har, bineinteles.(...) Sa stiti ca e foarte draceasca lucrare, ura asta a aproapelui. Se analizeaza de ce nu ai putut, capeti circumstante atenuante, dar cu nici un chip sa nu crezi ca esti scutit total, ca o imprejurare s-a creat si tu nu ai implinit porunca.

acum 107 luni (29 Aug 2015)

In cuvantarile sale, parintele Papacioc ii indeamna pe oameni sa nu treaca nepasatori pe langa semenii lor, sa daruiasca din toata inima pentru ca doar asa vor primi insutit. Iata ce spunea intr-una dintre predicile sale, publicata de sfaturiortodoxe.ro, Arsenie Papacioc:

,,A milostivi pe unul, pe altul, arata ca tu esti cu Hristos. Apoi, nici nu stii ca acela pe care il ajuti poate sa fie Hristos. "Patriarhul Dobrogei", asa cum a fost numit, ii invata pe oameni cum sa fuga de diavol, sfatuindu-i sa se roage pentru ca aceasta este singura arma impotriva raului:

"E o greseala mare cand mai spun unii: "L-am certat pe dracul!" El fuge de rugaciunea pe care o faci tu. Daca il simti ca intr-un fel te munceste fizic, sau te deranjeaza te miri cum, roaga-te la Hristos: "Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul!" Ca va este la indemana o rugaciune ca asta. Dar nu cu agitatie, ci cu calm si cu stapanire de sine. Pentru ca, va repet acum, sunt sigur ca v-am mai spus, oricare ar fi motivul unei intristari, sau al unei mahniri, este numai si numai de la draci.

Harul lui Dumnezeu nu vine unde-i o mahnire, unde-i o intristare, deoarece cu astfel de bogatie nu stii ce sa faci si o risipesti. Si, din prudenta, nici nu te stapaneste acest har, dar vine unde-i linistire sufleteasca, unde fiinta noastra transforma ca un mare aparat de reactie acest har al lui Dumnezeu cu hotararile tale de a misca, de a te implini, si uite asa ajungi la masura omului desavarsit, ca sa nu vorbesc chiar sa fii un dumnezeu dupa har, bineinteles.(...)

Sa stiti ca e foarte draceasca lucrare, ura asta a aproapelui. Draga, cele zece porunci nu trebuie invatate ca la scoala: "Dacii si romanii", si incepi sa spui istoria dacilor si a romanilor ca pe apa. Poti sa te prezinti la duhovnic ca n-ai implinit o porunca, ca o imprejurare, sau o stare de lucruri te-a oprit. Se analizeaz... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro