Invatamantul profesional cu practica platita de firma, popularizat printr-o campanie la nivel national

Invatamantul profesional cu practica platita de firma, popularizat printr-o campanie la nivel national

De asemenea, vor avea acces la programe de pregatire profesionala de tip dual, prin unitatile de invatamant de stat, in mod gratuit, persoanele in varsta de maximum 26 de ani, absolvente ale invatamantului obligatoriu, care au intrerupt studiile.

acum 83 luni (28 Dec 2016)

Ministerul Educatiei si Centrul National pentru Dezvoltarea Invatamantului Profesional si Tehnic (CNIDPT) isi pregatesc terenul pentru lansarea invatamantului profesional dual in septembrie 2017. Pentru a se asigura ca proiectul invatamantului cu practica platita de firme va deveni functional si ca vor fi destui tineri doritori sa invete o meserie in timp ce sunt si platiti, ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, a semnat un ordin care prevede fiecare pas al unei campanii de informare si promovare, denumita "2017 - anul invatamantului profesional si tehnic in Romania".

"Miza esentiala a campaniei este schimbarea perceptiei in legatura cu acest traseu de educatie si formare profesionala, intrucat educatia si formarea profesionala initiala au un rol esential pentru dobandirea de abilitati, cunostinte si atitudini necesare integrarii pe o piata a muncii dinamica si competitiva. De asemenea, se urmareste atragerea unui numar semnficativ de elevi si companii in invatamantul profesional si tehnic prin evenimente de diseminare a beneficiilor pe care partile implicate le pot obtine", arata un comunicat al MInisterului Educatiei. Cum arata campania de informare Activitatile prevazute presupun organizarea de informari publice referitoare la invatamantul dual, la modul de organizare si functionare al acestuia, la etapele constituirii formatiunilor de studiu, la calendarul si modul de organizare si desfasurare a admiterii. In perioada 27 februarie - 31 martie, elevii si parintii acestora vor fi invitati la o serie de intalniri, prin care inspectoratele scolare judetene vor promova in scoli acest tip de invatamant. De asemenea, Ordonanta reglementeaza si modalitatea de decontare a cheltuielilor de transport. De asemenea, vor avea acces la programe de pregatire profesionala de tip dual, prin unitatile de invatamant de stat, in mod gratuit, persoanele in varsta de maximum 26 de ani, absolvente ale invatamantului obligatoriu, care au intrerupt studiile. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro