Invatamantul dual: Cum poti avea o meserie sigura si bine platita

Practic, dupa ce termina gimnaziul, un elev are trei optiuni: sa se inscrie la un liceu teoretic, profil real sau uman, sa se inscrie la un liceu vocatio-nal (sportiv sau de arta), si licee tehnologice, care se impart in trei categorii: servicii, resurse si tehnic.

acum 75 luni (28 Jun 2017)

S Cristian Hagi

Daca ati vrut vreodata sa va construiti mobila la comanda, de exemplu, v-ati lovit de una din realitatile romanesti: nu mai avem indeajuns de multi si bine pregatiti muncitori calificati. La fel se intampla in multe alte domenii, de la faiantari la mecanici auto. Tinerii se inscriu fie la facultati care sunt fabrici de diplome fara valoare, fie termina liceul si nu stiu incotro sa se indrepte, pentru ca nu au nicio calificare. Practic, dupa ce termina gimnaziul, un elev are trei optiuni: sa se inscrie la un liceu teoretic, profil real sau uman, sa se inscrie la un liceu vocatio-nal (sportiv sau de arta), si licee tehnologice, care se impart in trei categorii: servicii, resurse si tehnic.

Citeste textul integral in editia print de miercuri a ziarului Romania libera, disponibila la toate chioscurile de difuzare a presei si prin abonament. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro