Invatamantul din Romania este de nota 6

Invatamantul din Romania este de nota 6

Rata de promovare de la a doua sesiune a Bacalaureatului de anul acesta, inainte de solutionarea contestatiilor, este de 22,27%, cu un procent mai mare decat la rezultatele partiale de anul trecut. Cine sunt elevii care au nevoie de o a doua sansa "Sesiunea de toamna a Bacalaureatului este mai speciala, este de regula pentru cei care nu au promovat examenul din vara si isi mai incearca o data norocul. Sava" din Capitala spune ca cei care pica la Bac sunt copiii care in clasa a VIII-a nu s-au putut ridica la o nota de trecere la probele de matematica si romana la Evaluarea Nationala si care nu reusesc sa recupereze materia pierduta in primii opt ani de invatamant.

acum 114 luni (2 Sep 2014)

Rata de promovare de la a doua sesiune a Bacalaureatului de anul acesta, inainte de solutionarea contestatiilor, este de 22,27%, cu un procent mai mare decat la rezultatele partiale de anul trecut.

Practic, din totalul celor peste 52.300 de candidati care s-au prezentat la examen, au promovat peste 11.600, potrivit datelor publicate de Ministerul Educatiei. Pentru promovarea examenului de Bac, elevii au nevoie insa de media 6 si cel putin nota 5 la probe. Cele mai multe medii din sesiunea de toamna (peste 10.000) s-au incadrat intre 6 si 6,99.

Cine sunt elevii care au nevoie de o a doua sansa

"Sesiunea de toamna a Bacalaureatului este mai speciala, este de regula pentru cei care nu au promovat examenul din vara si isi mai incearca o data norocul. Procentul de 22% ma intristeaza si este de fapt o nota pentru invatamantul din Romania. Totusi se incearca incurajarea elevilor pentru promovarea acestui examen", a comentat procentul de promovare din toamna profesorul de istorie Corneliu Riegler pentru "Adevarul". Sava" din Capitala spune ca cei care pica la Bac sunt copiii care in clasa a VIII-a nu s-au putut ridica la o nota de trecere la probele de matematica si romana la Evaluarea Nationala si care nu reusesc sa recupereze materia pierduta in primii opt ani de invatamant. Exista tineri carora li se pare absurd sa dea Bacalaureatul, pentru ei nu reprezinta decat un stres in plus, de aceea sunt multi care nici macar nu mai intra in Bac. De obicei, cei care au dat examenul acum l-au dat si in vara sau au avut o corijenta. Cred ca cine trebuia sa ia Bacalaureatul l-a luat, ceilalti pot sa lucreze in diverse domenii in care se pot angaja si fara diploma de Bac", este de parere si profesoara Pop. Ea considera ca solutia pentru cei care nu sunt capabili sa urmeze un liceu teoretic este sa faca o scoala profesionala fiindca piata muncii are mare nevoie de meseriasi priceputi. "Ministerul ofera sanse... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro