Inundatii severe in Japonia. Mii de soldati participa la misiunile de salvare. Logodna printesei Mako, amanata VIDEO

Inundatii severe in Japonia. Mii de soldati participa la misiunile de salvare. Logodna printesei Mako, amanata VIDEO

Cartiere intregi au fost luate de ape sau de alunecari de teren, iar eforturile echipelor de interventie in situatii de urgenta au fost ingreunate copacii rupti, smulsi de ape, si de noroi. Printesa Mako, in varsta de 25 de ani, si partenerul sau de aceeasi varsta, Kei Komuro, urmau sa sustina o conferinta de presa sambata dupa-amiaza, dupa anuntul oficial, insa in semn de consideratie fata de suferintele prin care trec persoanele din zonele afectate de inundatii, cuplul a decis amanarea evenimentului pentru a data care va fi precizata ulterior, potrivit unui inalt responsabil al Agentiei.

acum 80 luni (8 Jul 2017)

Cel putin 16 persoane si-au pierdut viata si peste 420 de mii au primit ordin de evacuare. Guvernul a mobilizat 12.000 de militari sa intervina in zonele afectate de suvoaie si alunecari de teren. Portiuni de drumuri si de cale ferata au fost spulberate de apele revarsate cu putere. Autoritatile au emis avertizari de alunecari de teren pentru insula Kyushu.

Potrivit autoritatilor, in ultimele 24 de ore, a cazut o cantitate de precipitatii de doua ori mai mare decat norma specifica lunii iulie. 12.00 de soldati, pompieri si salvatori au fost dislocati in zonele afectate de inundatii. Ei participa la misiunile de salvare si incearca sa-i gaseasca pe localnicii disparuti. Cartiere intregi au fost luate de ape sau de alunecari de teren, iar eforturile echipelor de interventie in situatii de urgenta au fost ingreunate copacii rupti, smulsi de ape, si de noroi. In localitate au cazut peste 600 de litri de ploaie pe metro patrat de vineri, la ora locala 5 (joi, 23 ora Romaniei), pana sambata la aceeasi ora, a anuntat Agentia de Meteorologie japoneza. Echipamente grele au fost mobilizate pentru a scoate noroiul de pe strazi, al carui strata tinge in unele zone si jumatate de metro, in timp ce copacii au rupt fire electrice. Echipele de salvare sunt ajutate de caini pentru a cauta supravietuitori in casele inundate. Agentia casei imperiale japoneze a informat vineri ca anuntul de sambata privind logodna printesei Mako, nepoata cea mai mare a imparatului Akihito, va fi amanat. Printesa Mako, in varsta de 25 de ani, si partenerul sau de aceeasi varsta, Kei Komuro, urmau sa sustina o conferinta de presa sambata dupa-amiaza, dupa anuntul oficial, insa in semn de consideratie fata de suferintele prin care trec persoanele din zonele afectate de inundatii, cuplul a decis amanarea evenimentului pentru a data care va fi precizata ulterior, potrivit unui inalt responsabil al Agentiei. Sambata, imparatul Akihito trebuia sa aprobe logodna celor doi tineri, care s-au cunoscut la un... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro