Inundatii GRAVE in Europa. Patru femei inecate in Germania, o femeie moarta in Franta. Sena ameninta PARISUL

După 8.000 de intervenţii ale pompierilor in cateva zile in Franţa, echipele de intervenţie acţionau in două departamente aflate la circa 100 de kilometri de Paris pentru care s-a lansat o avertizare cod roşu de inundaţii, al doilea nivel din cele trei ale sistemului francez de alertă.

acum 66 luni (2 Jun 2016)

Inundațiile au luat prin surprindere sudul Germaniei, in ultimele 24 de ore, iar ulterior s-au extins și in Franța, informează presa internațională.

Și miercuri, ploile au dus la inundații in mai multe zone din Franța, Austria și Germania, informează AFP, citat de Agerpres.

După 8.000 de intervenţii ale pompierilor in cateva zile in Franţa, echipele de intervenţie acţionau in două departamente aflate la circa 100 de kilometri de Paris pentru care s-a lansat o avertizare cod roşu de inundaţii, al doilea nivel din cele trei ale sistemului francez de alertă. In departamentul Loiret a căzut in trei zile o cantitate de apă echivalentă cu o lună şi jumătate de precipitaţii, iar castelul Chambord, vizitat anual de un număr mare de turişti, era izolat miercuri seară in mijlocul apelor.

La Paris, o parte din drumurile de pe marginea Senei au fost inchise, iar nivelul raului ar putea atinge 5 metri in cursul serii. In timpul inundaţiilor din 1910, care sunt referinţă de peste un secol, apele au atins 8,62 metri.

Ploile au perturbat şi atmosfera turneului de la Roland Garros, singurul turneu de tenis care nu dispune de protecţie impotriva precipitaţiilor, jucătorii fiind nemulţumiţi de intreruperile repetate ale meciurilor.

In sudul Germaniei, unde inundaţiile au făcut patru victime şi au dus la rănirea a circa zece persoane in noaptea de duminică spre luni, creşterea nivelului apelor nu a mai făcut nicio victimă, dar a fost decretată stare de urgenţă in două districte bavareze - Rottal-Inn şi Passau. La Triftern, localitate cu 5.000 de locuitori, circa 50 de copii se pregăteau să innopteze la şcoala aflată pe deal, neameninţată de creşterea apelor, dar care a ajuns inaccesibilă, potrivit unui purtător de cuvant al primăriei.

In Austria, regiunea Salzburg a fost afectată de ploi abundente, care au inundat numeroase drumuri secundare şi au dus la 350 de acţiuni... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro