"Intreprinderi sociale responsabile"- Incluzine, responsabilitate, participare activa

Despre proiect Proiectul "Intreprinderi sociale responsabile" a avut ca scop promovarea economiei sociale ca instrument flexibil pentru dezvoltarea economica, crearea de locuri de munca si incurajarea marilor companii, a IMM-urilor, ONG-urilor si a administratiei publice sa realizeze investitii in domeniul economiei sociale.

acum 49 luni (23 Dec 2015)

Despre proiect

Proiectul "Intreprinderi sociale responsabile" a avut ca scop promovarea economiei sociale ca instrument flexibil pentru dezvoltarea economica, crearea de locuri de munca si incurajarea marilor companii, a IMM-urilor, ONG-urilor si a administratiei publice sa realizeze investitii in domeniul economiei sociale.

Printre rezultatele proiectului se numara: dezvoltarea competentelor, cunostintelor si stimei de sine pentru un numar de 400 de persoane vulnerabile (din regiunile Bucuresti - Ilfov si Centru); dezvoltarea unui numar de 11 structuri de economie sociala in cele doua regiuni si crearea unui numar total de 72 de locuri de munca (atat in mediul urban, cat si in mediul rural), 48 dintre acestea fiind dedicate persoanelor care apartin grupurilor vulnerabile.

In cadrul conferintei de final a proiectului a fost organizat un targ de economie sociala al carui obiectiv a fost facilitarea schimbului de cunostinte si bune practici intre SES-urile sustenabile si alte organizatii interesate sa dezvolte acset tip de afacere. Targul face parte din efortul continuu al partenerilor de a promova economia sociala ca instrument flexibil si eficient de integrare pe piata muncii a persoanelor care provin din grupuri vulenrabile, dar si ca un catalizator al dezvoltarii socio-economice a comunitatilor sarace. Expozantii prezenti la targ au raspuns cu entuziasm apelului lansat de catre partenerii proiectului, astfel ca evenimentul a fost unul de succes si a reprezentat un adevarat exemplu de bune practici in domeniul economiei si incluziunii sociale. Prin urmare, modernizarea sistemelor de protectie sociala reprezinta un punct important al agendei Comisiei Europene, ca parte a progresului in atingerea obiectivelor stabilite in Strategia Europa 2020 pentru o crestere inteligenta, durabila si favorabila incluziunii. Astfel, pentru promovarea beneficiilor si utilitatii economiei sociale, au fost id... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro