Intrebari si raspunsuri. Cum se completeaza Declaratia Unica 212 pentru veniturile din activitati independente

Intrebari si raspunsuri. Cum se completeaza Declaratia Unica 212 pentru veniturile din activitati independente

Raspuns ANAF: In situatia in care veniturile realizate din drepturi de autor in anul 2017 au fost venituri cu impunere finala (platitorul de venituri a calculat, retinut si virat la bugetul de stat impozit pe venit in cota de 16%, precum si contributiile sociale obligatorii), iar in anul 2018 nu mai realizati venituri similare, nu aveti obligatia completarii si depunerii Declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice-formular 212. Declaratia se completeaza atat pentru veniturile realizate in anul 2017 cat si pentru veniturile estimate pentru anul 2018.Veti completa la Capitolul II "Date privind impozitul pe veniturile estimate/norma de venit a se realiza in Romania si contributiile sociale datorate in anul 2018" informatii in functie de categoria de venit, de activitatea desfasurata si de modul de determinare a venitului net.

acum 56 luni (18 Apr 2018)

Intrebare: Va rog frumos sa precizati daca trebuie depusa Declaratia unica pana la 15 iulie 2018 de catre o persoana care estimeaza pentru anul 2018 venituri din activitati independente sub plafonul de 22.800 lei si care estimeaza ca, in afara acestora, va realiza si venituri din titluri de stat reprezentate de castigul din tranzactionarea pe piata secundara, respectiv cupon anual aferent titlurilor pe piata primara. La Capitolul II "Date privind impozitul pe veniturile estimate/norma de venit a se realiza in Romania si contributiile sociale datorate in anul 2018" veti completa informatii in functie de categoria de venit obtinuta, de activitatea desfasurata si de modul de determinare a venitului net.

Intrebare: Pentru venituri din drepturi de autor in 2017, la care deja au fost platite taxele, ce mai este nevoie de declarat sau platit in 2018 in conditiile in care estimarea de venituri din autor este 0 lei pe acest an ?

As mai adauga o completare:

Pentru contractele Drepturi de autor declarate prin 112 in 2017, cu retinerea CAS, CASS si impozit la sursa, in anul 2018 se mai depune 212?

Raspuns ANAF: In situatia in care veniturile realizate din drepturi de autor in anul 2017 au fost venituri cu impunere finala (platitorul de venituri a calculat, retinut si virat la bugetul de stat impozit pe venit in cota de 16%, precum si contributiile sociale obligatorii), iar in anul 2018 nu mai realizati venituri similare, nu aveti obligatia completarii si depunerii Declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice-formular 212.

Raspuns ANAF: Desi nu va incadrati in tema sesiunii de astazi va mentionam totusi ca impozitul pe veniturile din arenda se calculeaza prin retinere la sursa de catre platitorii de venit la momentul platii venitului, prin aplicarea cotei de 10% asupra venitului net, impozitul fiind final si nu exista obligatia de a depune Declaratia 212. <... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro