INTERVIURILE FNT. Zoli Toth si Alexandru Darie, despre "The Bach Files": "Ne gandim sa scoatem un disc cu muzica lui Adrian Enescu"

INTERVIURILE FNT. Zoli Toth si Alexandru Darie, despre

In regia lui Alexandru Darie, cu o scenografie de Octavian Neculai si pe muzica regretatului compozitor Adrian Enescu, The Bach Files si-a facut o intrare triumfala cu o reprezentatie speciala la Bulandra, in cadrul Festivalului Enescu. M-am gandit instantaneu ca aceasta muzica cinematografica poate da nastere unui "film teatral" al unei dramatice povesti de viata, fir de lagatura prin timp intre epoca istorica a lui Bach si virulenta epocii moderne!", declara Ducu Darie. Statea undeva si simteai ca esti sub un fel de lupa, era ca un vultur care supravegheaza puii, dar nu intervenea sa spuna:"nu mi-a placut". Ce mi-as dori este ca atunci cand vorbim despre Adrian sa vorbim cu zambetul pe buze pentru ca el era un om caruia ii placea sa se simta bine, sa fie inconjurat de oameni care zambesc.

acum 85 luni (28 Oct 2016)

In regia lui Alexandru Darie, cu o scenografie de Octavian Neculai si pe muzica regretatului compozitor Adrian Enescu, The Bach Files si-a facut o intrare triumfala cu o reprezentatie speciala la Bulandra, in cadrul Festivalului Enescu.

"Intr-o dimineata, primesc pe neasteptate vizita marelui meu prieten si compozitor Adrian Enescu, care-mi spune ca a scris o muzica fusion inspirata de compozitiile lui Johann Sebastian Bach. O muzica de o modernitate sfasietoare, teme cunoscute ale lui Bach, dar si contrateme, subteme surprinzatoare scoase la lumina din maruntaiele complicatelor partituri ale geniului, superb interpretate live de Zoli Toth Quartet. O lume cand trista, cand explodand de bucurie, plina de viata. M-am gandit instantaneu ca aceasta muzica cinematografica poate da nastere unui "film teatral" al unei dramatice povesti de viata, fir de lagatura prin timp intre epoca istorica a lui Bach si virulenta epocii moderne!", declara Ducu Darie.

The Bach Files: un detectiv particular cauta intr-o metropola, creuzet al tuturor timpurilor, lumilor si posibilitatilor, o descedenta a marelui compozitor, un suflet ratacit. Un thriller cu accente SF, o poveste tulburatoare despre iubire, frumusete, despre lupta dintre bine si rau, despre cautarea de sine. Un film pe viu, in care actorii, tranformati in imagini alb-negru, se dizolva, se suprapun, supraanimeaza, isi traiesc si isi spun povestea in si peste desenele animate, in cinetica unei imense benzi desenate creata de Octavian Neculai. Alexandru Darie: Adrian (Enescu) mi-a dat un CD cu o serie de piese inspirate din Bach. Am luat acest CD, l-am ascultat si am fost pe loc fascinat de ce extraordinar demers au facut cei doi, Adrian si Zoli, luand teme ascunse uneori si punandu-le in fata, tranformand lucrurile cum nu te asteptai. Si tot ascultand mi-a venit ideea sa scriu o poveste naiva, amuzanta, cu elemente de inedit. Documentandu-ma am descoperit ca, pe langa u... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro