INTERVIURILE FNT Selectionerul Marina Constantinescu, in studioul Adevarul Live, de la ora 15.00

INTERVIURILE FNT Selectionerul Marina Constantinescu, in studioul Adevarul Live, de la ora 15.00

Si tot acum ajunge pentru prima data in Romania Carolyn Carlson, o artista remarcabila, o coregrafa si o dansatoare de mare cota si vibratie, cu numeroase premii in lume, ale carei spectacole - "Now" / "Acum" (teatru-dans) si "Short Stories" / "Scurte povestiri" - vor putea fi vazute pe 25 si respectiv 27 octombrie. Si mai cred in valoarea unei echipe care va face ca acest eveniment major sa ne aduca pe toti impreuna, pe o insula magica - a lui Prospero, daca vreti - timp de 10 zile, intre 21 si 30 octombrie 2016, intr-un Bucuresti transformat in Capitala a Teatrului: un exercitiu in care sa ne straduim sa fim altfel, influentati de magia teatrului romanesc si nu numai.

acum 86 luni (17 Oct 2016)

INTRA IN DISCUTIE si urmareste emisiunea in modulul Adevarul LIVE

Va prezentam declaratia Marinei Constantinescu, despre Festivalul National de Teatru (FNT).

Sunt 40 de spectacole din toata tara, nume importante, dar si nume noi, spectacole mici, bijuterii, dar si spectacole grandioase, spectacole de teatru-dans sau de dans in care sunt angrenate trupe de actori poate la prima experienta de acest gen, alaturi de nume consacrate, unele celebre ale scenei dansului contemporan. Si inca multe altele, pe care le vom descoperi in cele zece zile de efervescenta teatrala din octombrie. Si sa vanda biletele la spectacole de calitate.

Spectatorii din Bucuresti accepta si provocarile, si experimentele. Programul unui festival si selectia spectacolelor tin de o analiza complexa. Si spectacole pe care le simti ca ar fi dorite la Bucuresti. Pe langa cele 40 de productii teatrale nationale, sunt trei creatori straini pe care i-am invitat special in editia a 26-a, nume cu totul exceptionale - cu unii dintre ei fiind in dialog si negocieri de peste doi ani. Si sa nu uitam ca aici, la Bucuresti, in acest festival, au venit, din 2005 incoace, nume mari, mari, si spectacole de neuitat, aflate pe creasta valului atunci. Inca sunt captiva spectacolului-eveniment "Livada de visini", in viziunea lui Lev Dodin, productie cu totul si cu totul tulburatoare, pe care am vazut-o la Maly Teatre, din Sankt Petersburg si care va incheia FNT 2016. Pe 21 octombrie, Compania Ballet Preljocaj deschide festivalul cu un spectacol de dans minunat, dupa un basm chinezesc, "Fresca" / "La Fresque", a carui premiera absoluta va avea loc la Aix-en-Provence pe 20 septembrie. Si tot acum ajunge pentru prima data in Romania Carolyn Carlson, o artista remarcabila, o coregrafa si o dansatoare de mare cota si vibratie, cu numeroase premii in lume, ale carei spectacole - "Now" / "Acum" (teatru-dans) si "Short Stories" / "Scurte povestiri" - vor put... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro