Interviurile FNT - Mihai Malaimare, in studioul Adevarul Live

Interviurile FNT - Mihai Malaimare, in studioul Adevarul Live

"Actorul" e un spectacol care are aproape 30 de ani. "O sala de vreo 500 de locuri plina de mineri, toti in costum, cu cravata si nevasta aferenta. Si era un frig teribil in sala aia, era un frig al dracului in scena, dar se simtea parca si un fel de raceala de respingere in sala, iar cat a durat spectacolul nimeni nu s-a miscat, nimeni n-a schitat un zambet. In final, Mihai Malaimare a vorbit despre familia lui si despre performantele artistice ale lor are ii dau puterea de a rezista intr-o lume complicata: "Existenta si nivelul artistic al copiilor mei ma face sa rezist.

acum 100 luni (17 Oct 2014)

"Actorul" e un spectacol care are aproape 30 de ani. Si am in Mircea Tiberian un partener fantastic la pian, a spus Mihai Malaimare despre montarea care va fi prezentata in cadrul Festivalului National de Teatru, in sectiunea "Maestri". "O sala de vreo 500 de locuri plina de mineri, toti in costum, cu cravata si nevasta aferenta. Si era un frig teribil in sala aia, era un frig al dracului in scena, dar se simtea parca si un fel de raceala de respingere in sala, iar cat a durat spectacolul nimeni nu s-a miscat, nimeni n-a schitat un zambet. Si pe mine urgeau apele de sudoare... Dar la intalnirea de dupa ii intreb: "Dom'le", zic, "in timpul spectacolului nu v-ati miscat deloc, n-ati ras, nimic... De ce?" Zice: "Pai noi, dom'le draga, suntem mineri si am vazut cata sudoare a curs de pe dumneavoastra, si noi respectam asta, chiar daca unele lucruri nu prea le-am inteles."

Increderea in breasla

Trecand apoi de la teatru la societatea in care traim, Mihai Malaimare a a adus in discutie un episod care l-a facut in urma cu ceva vreme sa-si piarda increderea in oameni si in breasla.

"Eu eram un tip destul de increzator. Dar a fost un moment de cumpana, nu pentru mine, ci pentru teatrul meu... Din pacate, suntem o breasla care a cam uitat ca suntem o mana de oameni", a marturisit directorul Teatrului Masca. "Si m-a deranjat mai nou si atitudinea lui Plesu despre Beligan.

"Romania ar avea nevoie de o bucata de vreme in care sa lase dracului gluma. Ar cam fi nevoie sa ne scuturam un pic de glume".

Vorbind despre generatia lui, despre ambitii personale si despre lumea teatrului, asa cum arata ea astazi, actorul a spus cui sinceritate: "Eu nu am timp sa ma duc la teatru. N-am timp, 24 de ore sunt prea putine intr-o zi. Actorul are rol social, de educator, de formator. Un popor care refuza paharul de cultura e un popor care-si amaneteaza viitorul. Eu cred ca un artist trebuie sa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro