Interviurile FNT: Marcel Iures, la Adevarul Live

Interviurile FNT: Marcel Iures, la Adevarul Live

Trei sferturi din viata am baut apa din fantana, din pamant, iar nu din teava, am mancat paine si mamaliga facute de bunica si de mama mea, am baut lapte de la vaca din grajd si am mancat mere abia culese din pom", marturisea actorul cu placere. La ce se revarsa azi peste generatiile tinere nu le mai poti cere sa stea locului si sa citeasca "Iliada", sa treaca prin tot si sa ajunga pana azi. Cand m-am intalnit cu Marin Moraru am vrut sa fug ca mireasa in noaptea nuntii, sa fie un asemenea om langa tine senzatia era ca n-o sa poti sa faci niciodata ca el. Ideea nu e sa faci ca el, sa faci ca tine, dar sa fie ca el... In ce priveste relatia cu regizorii de film, Marcel Iures spune ca e o relatie paralela, ca au ceva de spus, dar ca intr-un fel cam seamana ce au de spus.

acum 72 luni (22 Oct 2014)

In direct, in studioul Adevarul Live, actorul Marcel Iures a venit cu povesti din lumea satului, dar si din spatele scenei. Cu o cariera care cuprinde numeroase roluri mari in teatru si film, dupa recunoasterea internationala si premiile de interpretare obtinute in cadrul mai multor festivaluri, Marcel Iures a povestit despre cea mai recenta montare in care joaca, in regia lui Alexandru Dabija, "Pai despre ce vorbim noi aici, domnule?", o adapare dupa "Morometii" lui Marin Preda.

"Eu si George Mihaita suntem un cuplu nou, care de-abia s-a lansat", a glumit Marcel Iures, deschizand dialogul in studioul Adevarul Live. Si Alexandru Dabija a zis ca noi doi suntem olteni si ca ar vrea sa facem ceva sa vedem ce iese, ceva despre taranul roman. Catalin Stefanescu a sarit in sus de bucurie si dupa vreo luna si jumatate in care spunea ca tot a taiat si a rescris ne-a dat o prima varianta a textului, am mai intrat si noi actorii putin in textul ala."

Initial trebuia sa joc eu Cocosila, am cautat noi actori, si apoi ne-am gandit la George Mihaita, dar el cand a citit textul a zis ca-i place Cocosila si asa am ramas eu fara rol... Dupa Victor Rebengiuc sa te apuci sa faci Ilie Moromete e cam greu!

Mi-ar placea intr-o seara sa-l joc eu pe Cocosila, sa facem schimb de roluri..., a marturisit actorul. Ideea de cuplu intr-un asemenea spectacol e la baza oricarui efort, a oricarei reprezentatii, e important sa nu cedezi nici la frig, nici la oboseala", declara Marcel Iures, in direct la Adevarul Live.

"Eu am o tesatura de taran in mine si e vie. Trei sferturi din viata am baut apa din fantana, din pamant, iar nu din teava, am mancat paine si mamaliga facute de bunica si de mama mea, am baut lapte de la vaca din grajd si am mancat mere abia culese din pom", marturisea actorul cu placere.

"Eu fac parte dintr-o generatie care avea lecturi obligatorii", spune actorul,... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro