Interviul anului in lumea sportului: Vinci a aratat cum e sa fii in extaz. Discurs fabulos dupa victoria cu Serena

Interviul anului in lumea sportului: Vinci a aratat cum e sa fii in extaz. Discurs fabulos dupa victoria cu Serena

Pe langa faptul ca a invins-o pe Serena la ea acasa, in fata unui public care platise biletul de intrare la meci pentru a asista la inca un pas istoric facut de Williams spre primul Grand Slam calendaristic dupa 1988, Vinci va fi tinuta minte peste ani pentru ca: *A venit de nicaieri, fara sa fie cap de serie si a zguduit US Open 2015.

acum 104 luni (12 Sep 2015)

"Adevarul" a explicat aici de ce victoria obtinuta de Roberta Vinci (Italia, 43 WTA) in fata Serenei Williams (SUA, 1 WTA) a fost una colosala.

Pe langa faptul ca a invins-o pe Serena la ea acasa, in fata unui public care platise biletul de intrare la meci pentru a asista la inca un pas istoric facut de Williams spre primul Grand Slam calendaristic dupa 1988, Vinci va fi tinuta minte peste ani pentru ca:

*A venit de nicaieri, fara sa fie cap de serie si a zguduit US Open 2015.

*A jucat abia la 32 de ani in prima ei semifinala la un turneu de Grand Slam si a si castigat-o.

Imediat dupa ce a castigat punctul care a incheiat meciul, Vinci a fost coplesita de emotii si, dupa ce a dat mana cu Williams, s-a prabusit in scaunul ei de pe marginea terenului.

"E un moment incredibil pentru mine, e uluitor, e ca un vis...Sunt in finala, am batut-o pe Serena, pfffff....Imi cer scuze oameni buni, imi cer scuze...Dar pentru mine e un moment incredibil, e uluitor...Am in cap atat de multe ganduri, a fost un meci incredibil. Dar am incercat sa raman concentrata, sa nu gandesc la meci, sa nu ma gandesc la Serena, care e o jucatoare incredibila. Cred ca e cel mai bun moment al vietii mele", au fost primele cuvinte oferite de Vinci.

Reporter: Cand te-ai trezit in aceasta dimineata, ce te-a facut sa crezi ca aceasta victorie e posibila? Cand m-am trezit, mi-am zis: "Ai o semifinala astazi, incearca sa te bucuri de ea. Nu te gandi la Serena, joaca si bucura-te, pur si simplu".

Italianca a rememorat si ultimele game-uri din setul decisiv: "La final, era o presiune mare pe noi. Nu te mai gandi, incearca sa pui toate mingile in teren si nu te mai gandi ca e Serena in celalalt teren.

La inceputul interviului, mi-am cerut scuze fata de publicul american.

Sunt mandra mai ales de mine, de modul in care am luptat, de jocul meu. Sunt foarte bucuroasa, mai... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro