INTERVIU "Vrem si echipa de fotbal!" Alin Petrache, director general la CSM Bucuresti, anunta o noua forta in sportul romanesc

INTERVIU

Alin Petrache a revenit destul de rapid in sport, dupa ce in luna august a demisionat din functia de presedinte al Comitetului Olimpic Sportiv Roman. In patru ani vreau sa ajungem la peste 15.000 de legitimati, adica aproape 1 % din populatia Bucurestiului sa fie legata de CSM. Incercam sa ajungem la nivelul la care daca un copil isi va dori sa faca sport, atunci el sa aiba de unde sa aleaga de la CSM Bucuresti. "Avem stadion, dar nu beneficiem de el" Deci le-ati pus gand rau celor de la Steaua si Dinamo. CSM Bucuresti va avea echipa de fotbal, cu grupe de copiii si juniori, dar si cu echipa de seniori. Iar strategia abordata de MTS este si acum una lipsita de consistenta, in care nu s-a tinut cont de parerile federatiilor.

acum 74 luni (9 Dec 2016)

Alin Petrache a revenit destul de rapid in sport, dupa ce in luna august a demisionat din functia de presedinte al Comitetului Olimpic Sportiv Roman. Petrache este acum director general la CSM Bucuresti, clubul Primariei Capitalei, si anunta consolidarea si dezvoltarea acestei formatiuni in peisajul sportului romanesc.

Care este obiectivul pe care vi l-ati impus la CSM Bucuresti?

Acum avem in jur de 1.400 de sportivi legitimati. In patru ani vreau sa ajungem la peste 15.000 de legitimati, adica aproape 1 % din populatia Bucurestiului sa fie legata de CSM. Avem noua sectii (atletism, baschet, handbal feminin si masculin, volei feminin si masculin, rugby, sah, motociclism) si vom da drumul si la altele. Cand vorbim de o ramura, vorbim de copii, juniori si seniori.

Exista atat de multi bani la Primaria Capitalei?

Eu am cerut dublarea bugetului, care anul acesta a fost de 10 milioane de euro. Avem un primar si un Consiliu Local care inteleg foarte bine importanta sportului si nu cred ca vor fi probleme. In plus sunt aproape sa semnam niste contracte de sponsorizare avantajoase cu parteneri privati. Pe de alta parte, nu e intereseaza doar performanta, ci si sa oferim copiilor sansa de a face sport. Incercam sa ajungem la nivelul la care daca un copil isi va dori sa faca sport, atunci el sa aiba de unde sa aleaga de la CSM Bucuresti.

"Avem stadion, dar nu beneficiem de el"

Deci le-ati pus gand rau celor de la Steaua si Dinamo. Din punctul acesta de vedere nu ne putem compara nici cu ele, nici cu alte formatii din Bucuresti sau din tara. In 2017 vom ajunge la zece ani de la infiintare. Obiectivul principal e pe sectorul juvenil, dar pentru ca acesti copii sa aiba exemple trebuie sa mentinem performanta si la seniori.

Spuneti ca vreti un club pentru bucuresteni, dar la seniori CSM are foarte multi straini. Avem straini la echipele de seniori pentru ca ei sunt performanti. Si asa cum am s... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro