INTERVIU VIDEO Care crede Virgil Iantu ca este motivul pentru care romanii ajung sa nu-si mai iubeasca tara

INTERVIU VIDEO Care crede Virgil Iantu ca este motivul pentru care romanii ajung sa nu-si mai iubeasca tara

Virgil Iantu a fost invitat in studioul Adevarul Live, unde a explicat de ce emisiunea de cultura generala "Castiga Romania" a prins la pubic si a atras atentia inclusiv producatorilor americani si de ce este nevoie de un astfel de program pe micile ecrane. Si ne-a venit aceasta idee: un loc care sa promoveze cititul, biblioteca si tanara generatie, pentru care noi trebuie sa ne luptam, pentru care trebuie sa facem o revolutie culturala, pentru ca directia in care mergem stim cu totii ca nu este cea buna - facilul este promovat, nonvaloarea isi are un rol bine conturat si la nivel foarte inalt - si atunci avem datoria fata de cei mici sa promovam cititul, sa-i atragem, sa facem orice putem sa-i tinem aproape. Dar cred ca asta este salvarea noastra: sa incercam sa transmitem mai departe lucruri bune, sa fim oameni mai buni, sa incercam sa-i facem si pe cei din jurul nostru sa fie mai buni, sa incercam sa facem lucruri cat mai frumoase care sa indrepte lucrurile.

acum 80 luni (12 Oct 2017)

Virgil Iantu a fost invitat in studioul Adevarul Live, unde a explicat de ce emisiunea de cultura generala "Castiga Romania" a prins la pubic si a atras atentia inclusiv producatorilor americani si de ce este nevoie de un astfel de program pe micile ecrane. De asemenea, indragitul prezentator a vorbit despre problemele din sistemul de invatamant, dar si din zona culturala si a incercat sa ofere un raspuns la intrebarea "ce e de facut?".

Sezonul doi al emisiunii "Castiga Romania" este difuzat la TVR 2 de luni pana joi, de la ora 20.00, iar pe pagina de Facebook a programului exista si un concurs: "Castiga o carte, castiga Romania". Si e un test foarte interesant sa vedem cat stim noi despre tara in care traim. Este un format care, pana la urma, te ajuta sa-ti cunosti si mai mult tara si iti da ocazia sa cunosti niste oameni absolut fabulosi, cu o cultura generala absolut fantastica, de la care avem ce invata.

N-am crezut ca o sa se intample atat de repede, implementarea acestui format s-a facut in vreo trei saptamani, ceea ce este foarte putin, si totusi a aratat decent. Acest format a devenit foarte repede popular, am avut si succes international, am fost alesi printre cele mai bune 20 de formate din Europa. Si cand am vazut ca are succes, am zis ca nu vreau sa continui asa, am vrut sa trecem la alt nivel si atunci ne-am ocupat de tot ce inseamna productie, grafica, continut, dar incercam si acum sa mai indreptam lucruri, pentru ca e un format care abia se asaza. Sezonul asta arata mult mai bine si sunt foarte fericit si sper ca lumea sa fie tot mai aproape de un format care pana la urma te ajuta sa-ti cunosti si mai mult tara. Si de ce e nevoie de "o revolutie culturala"? Ne-am gandit cum sa atragem atentia si celor mai tineri, pentru ca e nevoie de public tanar, cel putin asa am gasit eu lucrurile acolo, in TVR. Si ne-a venit aceasta idee: un loc care sa promoveze cititul, biblioteca si tanara generatie, pe... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro