INTERVIU Tatiana Niculescu Bran, purtatorul de cuvant al lui Iohannis: Mi s-au trimis CV-uri pe Facebook pentru angajari la Cotroceni

INTERVIU Tatiana Niculescu Bran, purtatorul de cuvant al lui Iohannis: Mi s-au trimis CV-uri pe Facebook pentru angajari la Cotroceni

De la ea am avut inainte de al doilea tur adresa de e-mail a candidatului de atunci, Klaus Iohannis, dar m-am sfiit sa scriu ceva pe ea pentru ca tot ea imi spusese ca primea zilnic in jur de 200 de mesaje carora le mai si raspundea. Mi-a fost greu sa ies din priza asta si am mai postat, dar ma pregateam sa ies din logica de campanie electorala si de activism solitar pe Facebook si sa ma intorc la fisele mele si la ce voiam sa scriu. Pe urma au urmat felul de comentarii, ca de ce am facut asa, ca cine ma cred eu sa ma autoproclam purtatoare de cuvant, ca nu se face asa, ca se da comunicat, se face conferinta de presa - din ciclul "asa da, asa nu". Eu am o oarecare experienta de viata si de intalniri cu diversi oameni si am invatat sa recunosc semnele acestei asezari sufletesti care merge mai departe de faptul de a fi calm prin natura. Noi suntem acum putin formatati de cei 10 ani de mandat ai lui Traian Basescu, care are un alt fel de personalitate, un alt mod complet diferit de comunicare, si noi am ramas intr-un reflex pavlovian asteptand sa avem reactiile pe care le aveam cand ne raportam la presedintele Basescu. Fata de institutie si nu fata de credinta, nu fata de anumiti preoti de isprava sau de crestinism in general. Eu cred ca deja se poate vedea ca s-a deschis mult fata de perioada campaniei electorale, este mult mai comunicativ, isi arata adevarata sa fiinta si adevaratul mod de a gandi si de a se comporta intr-un mediu care nu-i mai este atat de ostil cat i-a fost in perioada campaniei electorale.

acum 73 luni (12 Dec 2014)

Recrutarea s-a facut de pe Facebook sau au existat si alte canale de contact?

Tatiana Niculescu Bran: Eu ma aflu pe Facebook de mai putin de un an pentru ca mai multi prieteni si editura Polirom m-au sfatuit sa imi fac un cont ca sa imi promovez cartile. In prima zi cand mi-am facut contul si am inceput sa inteleg toate chestiile astea, m-am simtit ca parasutata intr-o jungla in care ma pandeau animale salbatice dupa fiecare pom. Am petrecut cateva zile intr-o uimire, jumatate fascinata, jumatate terifiata, ca nu ma voi descurca cu chestia asta si ar fi mai bine sa o las balta.Treptat m-am obisnuit si am inteles cat de cat cum functioneaza.

In toamna a fost pentru prima data in viata mea cand m-am implicat intr-o campanie electorala si am facut-o cu totul si cu totul independent. Fara sa am niciun fel de contact, nici de partid, nici sa fac parte dintr-un grup de orice fel: jurnalisti, analisti, sustinatori. Eram un electron singur care se rotea in fel si chip pe Facebook, de capul lui. Tot citind, mai ales din momentul in care a devenit public proiectul lui electoral de tara, am fost convinsa ca el este candidatul pe care eu il votez si pe care eu il sustin. Dar complet in afara oricaror altor sustinatori, postand lucruri care imi placeau din discursurile lui sau din cartea lui, punand o poza care mi se parea ca reprezinta ceva din lumea mea comuna cu lumea lui, cautand radacinile de filozofie politica ale programului lui - "Lucrul bine facut" - in filozofia politica pragmatica, incercand sa ma orientez un pic teoretic in propunerea lui de tara. Pe urma, luand legatura cu prieteni, am facut si un fel de agent electoral sui generis incercand sa-mi conving prietenii.

Eram un electron singur care se rotea in fel si chip pe Facebook, de capul lui. Am fost la Roma, la arhive, am facut sute de fise, deci in toamna asta ma apucam sa scriu, nu aveam nicio treaba cu campania electorala.

Ceea ce credeam eu si cred in continuare es... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro