INTERVIU Singurul roman premiat de una dintre cele mai prestigioase scoli de Drept din lume: "Prea multi studenti au note de zece in Romania"

INTERVIU Singurul roman premiat de una dintre cele mai prestigioase scoli de Drept din lume:

Alexandru Lazar, unul dintre cei aproximativ 800.000 de imigranti romani din Spania, a reusit nu numai sa-si croiasca o poveste de succes in tara lui Cervantes, dar si sa exceleze in domeniul sau. Tanarul a terminat facultatea in primii 20, dintr-o promotie de cateva sute de elevi, cu Magna Cum Laudae la 13 materii (Matriculas de Honor): Am descoperit un sistem universitar total diferit de cel despre care auzisem in Romania. Am sansa, si am avut-o de la inceput, sa invat de la cei mai mari si consacrati profesionisti in domeniu.Toate acestea m-au ajutat sa incep si sa cladesc o cariera juridica promitatoare, plina de satisfactii. Alex s-a oprit asupra lipsei de bun-simt de care conationalii nostri dau dovada odata ce ajung pe pamant strain: "Este obositor sa vezi ca orice incheietura ce "?se respecta" este "?portejata" de "?goldeanu??", cum am auzit la coada (dezorganizata, ca de obicei) la imbarcare intr-un avion. Daca ai si tricou cat se poate de mulat, cu o inscriptie cat mai mare de "??firma", poti sa iesi in oras - mai ales ca ai "??masa" in club - sau poti sa mergi prin strainatate.(...) Efectul asupra imaginii, nu numai la nivel vizual, este negativ, ca sa nu spun dezastruos."

acum 72 luni (6 Oct 2014)

Alexandru Lazar, unul dintre cei aproximativ 800.000 de imigranti romani din Spania, a reusit nu numai sa-si croiasca o poveste de succes in tara lui Cervantes, dar si sa exceleze in domeniul sau.

Avocatul roman a fost premiat cu locul intai, in categoria junior in Drept Fiscal, in 2010, fiind cel mai tanar premiant (25 ani) al competitiei organizate de ISDE. Istoria s-a repetat si in 2014, cand Alexandru Lazar a primit cea mai inalta distinctie, dar, de aceasta data, in categoria profesionisti in Drept International Public si Privat.

Lucrarea pentru care avocatul roman a fost premiat in acest an a fost aleasa din peste 600 de cercetari participante la concurs. "Magna Cum Laudae" Atractia fata de tara din Peninsula Iberica a aparut inca din perioda adolescentei, cand a urmat liceul bucurestean bilingv "Miguel Cervantes de Saavedra". Este impartit in doua categorii -- junior (studenti) si senior (profesionisti) -- si are sase ramuri de Drept, premiul fiind acordat de una dintre primele trei institutii de prestigiu, din domeniu, la nivel european.

Conventiile pe care institutia de invatamant le are cu universitatile din Spania i-au deschis apetitul de a cunoaste ceva nou, de a-si largi orizontul in afara granitelor. Tanarul a terminat facultatea in primii 20, dintr-o promotie de cateva sute de elevi, cu Magna Cum Laudae la 13 materii (Matriculas de Honor):

Am descoperit un sistem universitar total diferit de cel despre care auzisem in Romania. Asta m-a facut sa ma bucur de fiecare minut perecut in universitate. Inca din perioada masteratului tanarul roman a inceput sa lucreze pentru Baker& McKenzie, o firma de avocatura internationala, care isi desfasoara activitatea in 45 de tari. In prezent face parte din echipa biroului de avocatura Ramon y Cajal Abogados, unde este fondatorului departamentului de Corporate Compliance.

"La nici sase luni de la in... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro