Interviu. Siegfried Muresan, prim-vicepresedintele PMP: Cam 5% din oamenii din PMP o mai sustin pe Elena Udrea

Prim-vicepresedintele PMP, eurodeputatul Siegfried Muresan, membru al Comisiei pentru Bugete din Parlamentul European spera ca Romania va adera la zona euro "doar in momentul in care este suficient de pregatita". Nu e de acord cu evaluarile fostului presedinte in legatura cu lupta impotriva coruptiei si spune ca "etalonul in materie de functionare a justitiei din Romania este Raportul Comisiei Europene din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, pe care il vedem in fiecare an" si care lauda atat activitatea DNA, cat si pe cea a Inaltei Curti. S.M.: Partidul a trecut printr-o perioada dificila, nu a fost usor pentru un partid infiintat de curand sa treaca prin doua randuri de alegeri, europarlamentare si prezidentiale, si este evident ca ceea ce s-a intamplat cu fostul presedinte al partidului nu a lasat partidul neatins. Daca acesti intelectuali ale caror voci in viata publica sunt atat de importante devin interesati de politica pentru a-si gasi un loc de munca, atunci lucrurile de valoare pe care le pot spune isi pierd din obiectivitate. Intrebarea este daca sunteti de acord cu atacurile fostului presedinte la judecatorii de la Inalta Curte, la procurorii de la DNA? Pe de alta parte, ultima data cand domnia sa a participat la o intalnire cu noi a fost pe 22 martie la Timisoara, unde a spus ca-si doreste un stat in care politicienilor sa le fie frica de politicieni, si nu procurorilor sa le fie frica de politicieni.

acum 91 luni (20 Apr 2015)

Prim-vicepresedintele PMP, eurodeputatul Siegfried Muresan, membru al Comisiei pentru Bugete din Parlamentul European spera ca Romania va adera la zona euro "doar in momentul in care este suficient de pregatita".

Europarlamentarul sustine ca sunt importante "masurile care ar trebui luate" si avertizeaza ca "din pacate, de doi-trei ani nu se vad progrese nici in domeniul reformelor structurale si nici in consolidarea fiscala". In ce priveste felul in care este vazuta Elena Udrea in partid, Muresan spune ca "unii au sustinut-o din convingere, altii au fost patimasi, cativa o mai sustin si azi, dar acestia sunt probabil in jur de 5 la suta din PMP".

Din punctul lui de vedere, "PMP trebuie sa-si intoarca fata spre viitor si sa aiba raspunsuri la grijile oamenilor". Nu e de acord cu evaluarile fostului presedinte in legatura cu lupta impotriva coruptiei si spune ca "etalonul in materie de functionare a justitiei din Romania este Raportul Comisiei Europene din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, pe care il vedem in fiecare an" si care lauda atat activitatea DNA, cat si pe cea a Inaltei Curti.

Vicepresedintele Comisiei Europene pentru zona euro, Valdis Dombrovsis, sugera recent intr-un interviu pentru "Romania libera" ca aderarea tarii la euro in 2019 ar fi un obiectiv greu de atins.

Siegfried Muresan: Economia trebuie sa fie suficient de puternica, de competitiva pentru a face fata competitiei din zona euro. Grecia este cel mai bun exemplu ca, daca o tara adera la spatiul euro fara sa fie pregatita, renuntand practic la parghia politicii monetare, care este o parghie economica importanta, este foarte vulnerabila la orice soc extern. In Romania, sectorul privat a facut pasi pentru a deveni competitiv, in schimb sectorul de stat nu este suficient de competitiv pentru a face fata concurentei. Daca aderarea se va face cand vom fi pregatiti, efectele asupra economiei vor fi pozitive, in materie de atragere de investitori, creare ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro