INTERVIU Seful IPJ Vaslui: "Nu este nici pe departe judetul despre care sa se spuna ca este polul infractiunilor la viata sexuala"

INTERVIU Seful IPJ Vaslui:

"Adevarul": Ati fost imputernicit si ulterior ati fost numit, prin concurs, inspector-sef al IPJ Vaslui dupa scandalul de coruptie de la Politia Rutiera. Cum de ati acceptat sa fiti imputernicit la IPJ Vaslui, sa plecati de la Iasi la Vaslui? Sunt voci care afirma ca Serviciul de Resurse Umane are mai multe functii de specialisti, decat un serviciu operativ, precum cel de investigatii criminale. Statul de personal are putin peste 800 de functii si are o incadrare de 80% in momentul de fata. In legatura cu in functiile de conducere, de ce sunt atat de multe posturi de conducere ocupate prin imputernicire? Au fost discutii, potrivit carora ajung in functii de conducere importante politisti care nu au absolvit Academia de Politie Aici nu e vorba de academie, ci sa indeplineasca conditiile de studii din fisa postului. Sa nu mai ajungem in situatia de a spune ca a avut nevoie de o coala de hartie si nu i-a dat-o Inspectoratul. Nu, pentru ca toate posturile de politie au fost incluse intr-o facilitate Schengen si au primit statii de lucru, toate conectate la reteaua Intrapol. Barladul este recunoscut de ani de zile ca fiind o zona cu o infractionalitate mai ridicata, fata de restul judetului. Dupa cum am mai spus si in alte ocazii, tinta prioritatilor este finalizarea acestui obiectiv care este Inspectoratului de Politiei (sediul IPJ Vaslui se afla in reabilitate de mai multi ani n.r.), dar nu numai, pe al doilea palier sunt celelalte subunitati: Barlad, Husi, Negresti, Murgeni. Mai mult de atat nu mai facem, pentru ca urmeaza investitia pricipala, de a construi un arest de la zero. CV - Cine este Gabriel- Doru Pantiru Absolvent al Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza", Gabriel- Doru Pantiru (43 ani) a intrat in structurile de Politie in anul 1997, activand ca ofiter de cercetari penale in cadrul IPJ Botosani timp de aproape patru ani.

acum 71 luni (29 Oct 2017)

"Adevarul": Ati fost imputernicit si ulterior ati fost numit, prin concurs, inspector-sef al IPJ Vaslui dupa scandalul de coruptie de la Politia Rutiera. A fost o atmosfera foarte tensionata dupa arestarile de atunci.

Am mai facut si eu cateva modificari de personal.

Cum de ati acceptat sa fiti imputernicit la IPJ Vaslui, sa plecati de la Iasi la Vaslui? Sunt voci care afirma ca Serviciul de Resurse Umane are mai multe functii de specialisti, decat un serviciu operativ, precum cel de investigatii criminale.

Statul de personal are putin peste 800 de functii si are o incadrare de 80% in momentul de fata. Spre exemplu, la biroul de Resurse Umane sunt zece lucratori. Serviciul Logistic, Financiarul, Resursele Umane, Cabinetul, acestea sunt structuri fara de care un Inspectorat de Politie nu poate functiona. In toata cariera lor cred nu au avut atata volum de munca cat au avut anul trecut.

Cat de buna este o astfel de solutie, angajarea din sursa externa? Sunteti multumit de cei care au promovat concursul?

Pana a spune daca sunt sau nu multumit, as vrea sa vorbesc putin despre ei. Cel putin in seria a doua au venit colegi foarte bine pregatiti din punct de vedere al materiei pe care au avut-o de invatat. Nu putem sa le cerem sa aiba cunostinte cate au si ceilalti care vin din scoli. Am anticipat chestia aceasta, am si facut un modul de pregatire pentru mai multe luni, ei sunt foarte multumiti ca am venit in sprijinul lor.

Ei, ca oricare om, una vad de afara, iar cand intra in sistem lucrurile se vad altfel. Cand efectiv lucrezi in sistem, te confrunti cu tot felul de probleme, care nu sunt scrise in carti. Noi am vrut sa venim in intampinarea lor, sa nu-i lasam sa clacheze, pentru ca multi dintre ei poate ar fi facut pasul inapoi sau au avut intentia de a face pasul inapoi, dar noi nu i-am lasat: " Haideti sa va explicam", "Lucruril... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro