INTERVIU Romanca premiata la Hollywood: "Contactul cu alte civilizatii te face sa vezi viata altfel, iti deschide mintea"

INTERVIU Romanca premiata la Hollywood:

Silvia Epure a castigat titlul de "Woman filmmaker of the year" pentru filmul "Ofelia", productie care a cules laurii la Gala Festivalului International de Film "24 Hours", desfasurata pe 10 septembrie la Los Angeles, unde a obtinut opt premii, din cele 14 nominalizari, inclusiv premiul pentru cel mai bun film. Proiectele vin de peste tot si e in continuare interesant si intrigant modul in care trebuie sa te comporti la fel de profesionist cu clientii de pretutindeni, dar in acelasi timp, trebuie sa fii flexibil si sa le intelegi abordarile diferite si modurile particulare de a lucra. Desi in momentul in care am aterizat prima data aici nu cunosteam pe absolut nimeni, am intalnit oameni prin care acum patru ani am avut oportunitatea si norocul, as putea spune, sa fiu invitata sa lucrez ca producator asociat pentru un lung-metraj, cu un buget de 4 milioane de dolari si cu nume mari in distributie: Bruce Dern, actor nominalizat la Oscar, si Peter Fonda. Dupa cum spuneam, din momentul in care am urmat acele cursuri de film, in 2011-2012, si le-am absolvit cu cel mai inalt calificativ, am avut norocul sa intalnesc oameni care au crezut in mine si care au avut nevoie de mine in aceeasi masura. In afara de asta, sunt mii de filme care se fac cu un buget extrem de redus si arata foarte bine, pentru simplul fapt ca de multe ori oamenii isi unesc toate fortele si talentul in directia obtinerii unui rezultat fantastic cu resurse minime. Nu in ultimul rand, imi doresc sa imi construiesc o familie si sa pot sa ma dedic si vietii personale, pentru ca pana la urma, fericirea adevarata vine de acolo, din locul in care simti ca apartii, in care te simti in siguranta.

acum 60 luni (23 Sep 2017)

Silvia Epure a castigat titlul de "Woman filmmaker of the year" pentru filmul "Ofelia", productie care a cules laurii la Gala Festivalului International de Film "24 Hours", desfasurata pe 10 septembrie la Los Angeles, unde a obtinut opt premii, din cele 14 nominalizari, inclusiv premiul pentru cel mai bun film.

Originara din Vaslui, Silvia Epure vorbeste intr-un interviu pentru "Weekend Adevarul" despre cum cum a ajuns producator de film, desi familia a pregatit-o de mica pentru o cariera in avocatura.

"Weekend Adevarul": Vasluienii isi amintesc de Silvia Epure ca fiind o artista talentata la muzica.

Silvia Epure: Muzica a facut mereu parte din viata mea si are un loc important si acum, chiar daca nu am urmat un drum profesional in acest domeniu. La 32 de ani, am implinit deja 14 ani de munca si mi se pare o vesnicie.

Am lucrat aproape 11 ani ca producator pentru majoritatea canalelor TV din Romania, iar in 2011 am decis sa merg in Los Angeles, sa urmez niste cursuri de specializare pe film pentru cateva luni, dupa care m-am intors in tara. Prin conexiunile create, am avut o oportunitate sa lucrez ca Artistic Video Producer in Panama, unde am locuit aproximativ o jumatate de an.

Apoi am avut o oferta pe care nu am putut sa o refuz, ca producator delegat in Costa Rica, unde am locuit aproape un an. Nu sunt oameni doar aceia care vorbesc si gandesc ca tine, am intalnit oameni absolut minunati, atat de diferiti.

Proiectele vin de peste tot si e in continuare interesant si intrigant modul in care trebuie sa te comporti la fel de profesionist cu clientii de pretutindeni, dar in acelasi timp, trebuie sa fii flexibil si sa le intelegi abordarile diferite si modurile particulare de a lucra. "Planul era sa ajung avocat"

Cum ai ales industria filmului si cum este sa lucrezi in acest domeniu? In ultimii ani de lice... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro