INTERVIU Reprezentant al Yemenului in Romania, despre istoria razboiului yemenit: "Tara fara presedinte si guvern a fost condusa de Dumnezeu"

INTERVIU Reprezentant al Yemenului in Romania, despre istoria razboiului yemenit:

> Intr-o incercare de a intelege ceea ce se intampla acolo i-am adresat cateva intrebari Excelentei Sale Al-Iryani Arif Ali din cadrul Ambasadei Republicii Yemen la Sofia, cat si reprezentantul Sectiei de Afaceri in Romania. Consider ca nu numai noi am fost cei care ne-am bucurat de acest eveniment, cat si tarile arabe care ne-au si felicitat si care considerau aceasta unificare un model, poate si pentru unificarea tarilor arabe. tara a fost condusa de Dumnezeu, chiar nu stiu cum ne conducem pana in acest moment, dar, din pacate, am ajuns iar intr-un razboi pe care il vedeti acum cu aliante din Golf si nu numai.

acum 110 luni (3 Apr 2015)

>

Intr-o incercare de a intelege ceea ce se intampla acolo i-am adresat cateva intrebari Excelentei Sale Al-Iryani Arif Ali din cadrul Ambasadei Republicii Yemen la Sofia, cat si reprezentantul Sectiei de Afaceri in Romania.

Excelenta incep prin a va multumi pentru amabilitatea de a-mi acorda acest interviu. De ce au inceput sa apara tensiunile in Yemen si de ce astazi statul dvs. Vreau sa va spun ca Yemenul a fost in stare de razboi tot timpul din 1920 dupa ce a plecat si ultimul soldat otoman, a urmat al doilea razboi in 1962, prima revolutie yemenita impotriva regelui din nord soldata cu proclamarea Republicii Arabe Yemen. Din pacate, dupa ce au plecat englezii, nu am putut unifica Yemenul de Sud cu cel de Nord. Cu toate acestea au fost multe conflicte intre Republica Araba Yemen si Republica Democrata Socialista din Sud. Acest conflict este istoric cu caracter atat politic cat si tribal deoarece triburile care sunt in zona de granita si fac comert implicau ambele state. Consider ca nu numai noi am fost cei care ne-am bucurat de acest eveniment, cat si tarile arabe care ne-au si felicitat si care considerau aceasta unificare un model, poate si pentru unificarea tarilor arabe. Au fost multe state arabe care erau impotriva acestui demers, dar cel mai afectat de acest conflict a fost Yemenul pentru ca a aparut ideea ca Yemenul este impotriva tarilor din Golf. Yemenul nu a fost niciodata impotriva Kuweitului, nu a sustinut intrarea Iraqului in Kuweit, deoarece Saddam a intrat dintr-o greseala care seamana cu ceea ce se intampla azi la noi. Dar Yemenul a fost alaturi de Kuweit din toate punctele de vedere deoarece Kuweitul a fost o tara care ne-a sprijinit.

Revenind la acest conflict, acesta nu este neaparat de acum. Yemenul este tot timpul intr-o stare de razboi. Dupa ce ne-am unificat in 1990, in 1994 a avut loc o incercare de impartire a tarii la care s-au aliat toate fortele politice si nationale impotriva acestei manifestari. Cu t... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro