INTERVIU Razvan si Dani, sapte ani de matinal la Antena 1: "Cat de normali sa fim incat sa ne traga cineva una dupa ceafa in hipermarket?"

Razvan Simion (35 de ani) si Dani Otil (35 de ani) par a fi de mai mult de sapte ani de zile pe micul ecran. Vorbim de o relatie de prietenie de 33 de ani, ne stim de la doi ani, am lucrat doar impreuna, indiferent daca a fost radio sau TV, indiferent ca a fost la Antena 1 sau in provincie. Ci, pur si simplu, suntem intelegatori, avand cele doua mari principii ale noastre: sa nu ne certam de la bani si de la femei. Intr-o zi cineva ne-a instalat doua camere in studioul de radio si a urmat o perioada de tranzitie de sase luni in care faceam si radio si TV. Asa ca nu ne plangeti de mila, daca aveti idei de imbogatire, de exemplu sa invat sa escaladez un perete, o fac pentru ca imi place. Poti sa vezi asta de dimineata pret de cateva minute, dar noi am considerat ca daca in fiecare dimineata ar veni cineva, ti-ar face o cafea si ti-ar pune in ea sare, apoi ti-ar spune "Hei, uite cafeaua, sa ai o zi frumoasa", la un moment dat te prinzi ca e sare acolo si nu mai vrei sa incepi ziua asa. Iar vara, in august, pe la 6 dimineata, nu prea ai mare lucru de facut decat sa te duci sa alergi pe plaja, sa vezi pescarusii si sa faci aerosoli cu bunici si nepoti. Dani: Simbolul batranetii, ca in jur de 40 de ani, sa ne dorim sa facem si noi un late-night-show, o emisiune relaxata, foarte dificila. De la Bucuresti pleaca la Moscova, de la Moscova la Sofia, de la Sofia la Londra. "Decantarea" pietei de divertisment Dani, tu spuneai intr-un alt interviu: "Nu cred ca manenelele si chilotii vor ramane incontinuu pe programul nostru de seara de la TV". Tinerii de pana in 35 de ani au inceput sa gandeasca altfel, sa manance si sa se imbrace altfel, sa asculte alte lucruri. Curios e ca de la bubuitura asta a retelelor de socializare, te-ai fi asteptat ca consumul de TV sa se faca una cu pamantul. Oamenii astia care scriu asa pot fi pusi la o sectiune de divertisment de pe online si de pe hartie. Si pentru ca tinem cursuri si pentru mari companii din Romania, managerii de top si din partea de mijloc vin sa ii antrenam, sa ii invatam sa vorbeasca cu camera de luat vederi, sa dea interviuri. Ne mai dam cap in cap pe la niste companii, desi nu avem pretentia unor profesori aspirationali, ci doar a doi baieti de la TV care vorbesc 300 de emisii pe an a cate trei ore cel putin, la "Neata", plus restul timpului facand acelasi lucru in cercul de priteni.

acum 109 luni (5 Feb 2015)

Razvan Simion (35 de ani) si Dani Otil (35 de ani) par a fi de mai mult de sapte ani de zile pe micul ecran. Pe langa munca din radio si TV, pe cei doi ii leaga o prietenie de 33 de ani. Au ajuns sa se inteleaga din priviri si sa fie foarte greu de dezbinat. De altfel, sunt perceputi intotdeauna impreuna si niciodata separat. "Telespectatorii ne asociaza mereu ca fiind un cuplu, tot asa nu poti sa te duci la magazin sa iti iei o

sau doar o . Prezinta cel mai longeviv matinal de la un post de televiziune si inca nu simt "povara" anilor. Despre provocarile realizarii matinalului, despre dorinte, aspiratii, dar mai ales voie buna, cei doi au vorbit in cadrul unui interviu pentru "Adevarul" cu prilejul aniversarii a sapte ani de emisie la Antena 1.

"Adevarul": Matinalul pe care il prezentati la Antena 1 implineste sapte ani de emisie.

Dani: Aoleu, sapte ani, cand spui asa suna atat de mult. Formatul s-a dezvoltat, am trecut destul de repede, inca din primii ani, intr-o zona de comfort in care putem sa facem lucrurile exact asa cum le facem intre prieteni sau acasa.

Razvan: Practic e cel mai greu format de televiziune si singurul format natural. Este un format in care suntem, noi, prietenii nostri, majoritatea celor care au trecut pe la noi ne-au devenit amici, oameni cu care impartim scene prin tara, petreceri. Au fost sapte ani in care am invatat multe, in care s-au nascut copii, ne-am cununat intre noi si ne-am comportat ca o gasca din liceu. Genul de prieteni care merg impreuna la facultate si apoi la job-uri apropiate. Am avut destule momente sa ne cunoastem, iar in sapte ani nu cred ca am fost intr-un team-building adevarat pentru ca la noi fiecare zi e un team-building.

Elementul care ne-a tinut uniti este prietenia non-invaziva

Razvan Simion, realizator TV

Care credeti ca e elementul care v-a tinut uniti in toata ac... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro