INTERVIU Radu Motica, unul dintre candidatii pentru CSM din partea societatii civile: "Trecutul meu este foarte sanatos. Ar trebui sa il apreciati"

INTERVIU Radu Motica, unul dintre candidatii pentru CSM din partea societatii civile:

Faptul ca am fost cooptat in Consiliul Frontului se leaga de faptul ca eu sunt autorul rezolutiei Adunarii Populare din 22 Decembrie, care a fost editata si difuzata in peste 40.000 de exemplare in Timisoara, care incepe la punctul intai cu demiterea din toate functiile de partid si de stat a dictatorului Nicolae Ceausescu si a sotiei sale si judecarea intr-un proces real a acestora, lucru care s-a petrecut in noaptea de 21 spre 22. Doar ca si principiu, in afara de faptul ca militez pentru drepturile omului si al cetatenilor, ca sunt reprezentant al societatii civile, raportat la faptul ca facultatile de drept sunt cele care furnizeaza materia prima in magistratura, studentii facultatii de drept sunt viitorii magistrati, voi milita sa existe o relatie fundamentala intre INM, care este coordonat de catre CSM si facultatile de Drept ca sa se coreleze programele de invatamant ale facultatilor si programele de admitere ale INM, iar pe de alta parte avand in vedere faptul ca organizatiile profesionale ale juristilor nu sunt reprezentate in CSM, voi milita si pentru apararea intereselor acestora. De ce trebuie sa il lasam sa produca prejudicii de sute de mii sau de milioane sau de zeci de milioane, poate chiar sute de milioane de euro, ca abia la acel moment sa il trimitem in judecata si sa il condamnam.

acum 87 luni (30 Nov 2016)

Candidatii pentru functia de membru al CSM din partea societatii civile sunt: Victor Teodor Alistar, Antonie Popescu, Madalina Tomescu, Dragos Marian Radulescu, Radu Ion Motica, Romeu Chelariu, Codru - Razvan Vrabie. Cu exceptia lui Radu Motica, fostul decan al Facultatii de Drept din Timisoara. Motica se bucura de sustinerea Uniunii Nationale a Notarilor Publici, Ordinului Consilierilor Juridici, Baroului Timis si a patru facultati de Drept: Timisoara, Sibiu, Craiova si Alba Iulia. Radu Motica nu a primit, insa, si sustinerea a doua dintre cele mai renumite facultati de drept din Romania: Cluj - Napoca si Bucuresti.

Potrivit Constitutiei Romaniei, cei doi membri ai Consiliul Superior al Magistraturii din partea societatii civile, alesi de Senat, trebuie sa fie "specialisti in domeniul dreptului, care se bucura de inalta reputatie profesionala si morala". Din postura de decan al Facultatii de Drept din Timisoara, Radu Motica nu a fost ocolit de controverse, pressalert.ro, aratand ca, in perioada in care Radu Motica era decan al Facultatii de Drept si profesor la Catedra de Drept privat, atat sotia, cat si fiica acestuia au fost angajate cadre universitare in cadrul facultatii. Intr-un interviu pentru "Adevarul", Radu Motica a explicat de ce candideaza, ce planuri are daca va ajunge in CSM si a oferit explicatii referitoare la trecutul sau, sustinand ca are un trecut "foarte sanatos, care ar trebui apreciat".

ADEVARUL: Ce v-a determinat sa candidati pentru functia de mambru al CSM din partea Soceitatii Civile?

RADU MOTICA: Conform legii 317/2004, a CSM, pot sa depuna candidaturi pentru a fi membru al CSM din partea societatii civile trei categorii: organizatiile profesionale ale juristilor (Uniunea Nationala a Executorilor, Uniunea Nationala a Barourilor, Uniunea Nationala a Notarilor si Ordinul Consilierilor Juridici), facultatile de Drept acreditate si organizatiile sau fundatiile si as... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro