INTERVIU Paul Ciuci, solistul trupei Compact: "Profesorii au avut multa treaba cu indisciplinatul elev Ciuci"

Timp de mai bine de o ora si jumatate cat a durat concertul, Paul Ciuci, Aurel Vasilescu, Adrian Kiseleff si Alex Miu au cantat impreuna cu cei peste 500 de fani hituri precum "Fata din vis", "Cantec pentru prieteni" sau "Un alt inceput" si melodii mai noi, la fel de bine primite, precum "La multi ani, iubirea mea". Apoi au venit alte concursuri, alte festivaluri si cel de la Medias ne-a pus alaturi de Costi si de Teo, cu care am plecat la drum sub numele de Compact. Acum, cand ma gandesc in urma, mi-e dor de anii de scoala, de liceu si de tentativa mea de facultate (rade). Poate am devenit mult mai selectiv, tinand cont si de faptul ca este o avalansa de productii muzicale care sunt departe de ceea ce eu numesc arta si bucuria de a canta. A fost prima noastra iesire din tara cea de la Dresda, unde inainte de noi fusesera cei de la Rosu si Negru, care au si castigat un important premiu la acel festival. Pe scurt, este vorba de faptul ca a existat la modul cel mai real aceasta fata, o fata pe care eu si Lelut am intalnit-o intr-un tren friguros, intr-o noapte, atunci cand ne intorceam de la Bucuresti, de unde am cumparat primul set de tobe al lui Lelut. Prin asta vreau sa spun ca una este sa compui un cantec inspirat de ceea ce ne este comun tuturor: dragoste, prietenie, afectiune de orice fel, traume, dureri, bucurii si tot felul de emotii care ne trec prin minte si inima, si altceva este sa stai blazat sau disperat in fata unui computer, in fata unor programe de facut muzica, sa dai plictisit din mouse doar ca sa bifezi o compozitie pe care o transformi pe ici pe colo si spui apoi ca iti apartine. Ma fascinau descrierile lui Sadoveanu, ca sa nu mai zic de faptul ca si eu as fi vrut macar doua saptamani dintre cele cinci in balon, ca si mie mi-a placut sa stau macar cu ochii mintii in camera lui Sherlock Holmes si sa ma mir cat de istet si ce conexiuni interesante face mintea acestui minunat si vesnic detectiv si - de ce nu?

acum 86 luni (4 Mar 2017)

Il "vanam" pe Paul Ciuci de mai multi ani pentru un interviu. Numai ca trupa Compact nu mai cantase de multi ani la Pitesti, orasul in care locuiesc. Si ocazia neasteptata si nesperata a venit tocmai la inceputul acestui an. Si, inca de la primele cuvinte, am avut placuta surpriza sa descopar un om cald si special, la fel ca si cantecele trupei Compact. Felul in care Paul Ciuci mi-a vorbit m-a facut sa ma simt de parca ne stiam de ani buni, desi era prima oara cand ne auzeam. Si, inainte de amplul interviu pe care mi l-a acordat pentru "Weekend Adevarul", l-am vazut pe Paul Ciuci alaturi de Compact in inca un concert de zile mari.

In fata unei sali arhipline si a unui public foarte cald si interactiv, solistul Paul Ciuci si colegii sai au aratat inca o data de ce trupa Compact este una cu atat de mare impact in rockul romanesc. Timp de mai bine de o ora si jumatate cat a durat concertul, Paul Ciuci, Aurel Vasilescu, Adrian Kiseleff si Alex Miu au cantat impreuna cu cei peste 500 de fani hituri precum "Fata din vis", "Cantec pentru prieteni" sau "Un alt inceput" si melodii mai noi, la fel de bine primite, precum "La multi ani, iubirea mea". Orice intalnire cu Paul Ciuci si colegii sai din formatia Compact este precum acea sarbatoare din "Cantec pentru prieteni", pe care nu ai cum sa o uiti vreodata. Am aflat si cum era elevul Paul Ciuci, dar si cum a fost experienta primei trupe infiintate pe cand nici nu isi serbase majoratul. Am vorbit despre hiturile si concertele Compact, despre complimentul special pe care i l-au facut lui si trupei Compact legendarii Scorpions. Am mai gasit un subiect de conversatie comun si legat de carti. Si asta pentru ca Paul Ciuci are un adevarat cult pentru carti si este un cititor asiduu. Si am gasit, probabil, ingredientul-cheie al succesului lui Paul Ciuci si al trupei Compact: o inima fara varsta. Cred ca de la ea am primit entuziasmul cu care am inceput sa descopar ca muzica este cel mai minunat lucru pe... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro