INTERVIU Iuliana Tudor, realizator TV: "TVR este singura mare scoala de televiziune. Aici poti sa gresesti, in alte parti nu"

INTERVIU Iuliana Tudor, realizator TV:

Vorbim de o mare voce, de o mare artista, o trupa de muzicieni impecabili si sper sa fie pe placul tuturor, mai cu seama ca va intra intr-o hora romaneasca ceea ce va fi si pentru ea o experienta traita o data-n viata. In privinta dansului, a dorit sa vada ce are de facut, piesele din repertoriul lor au fost trimise catre maestrul Botgros, se orchestreaza, dar au fost lucruri care pentru noi, ca echipa, inseamna normalitate, nimic iesit din ceea ce impune standardul de lucru intr-un show de televiziune ca "O data-n viata" si cu care sunt obisnuiti si ei, in afara. Iar cand primesti un feedback de la zeci de mii de persoane, pe care le vezi intr-o piata, care stau acolo timp de mai multe ore, se bucura, canta, isi aduc copiii la spectacol, este o motivatie in plus si imi confirma ceea ce stiam: folclorul este muzica pe care oamenii nu trebuie neaparat sa o placa, ci trebuie macar sa o cunoasca. Ceea ce facem noi la "O data-n viata" este o forma de divertisment in care prezentam vechile cantece romanesti imbracate in mijloacele de scena ale divertismentului, ale unui show de televiziune, dar care pana la urma reusesc sa ajunga la publicul pe care noi il vizam: publicul urban, tanar si chiar foarte tanar, pentru ca in ultimii ani am observat ca se uita foarte multi copii. Iar cei care au avut un asemenea model - ma refer aici la toti marii artisti care au lucrat cu domnia sa, care au facut istorie la TVR, care au imbogatit arhiva televiziunii - cu totii spun ca Titus Munteanu nu era un simplu realizator, era un om care privea produsul pe care il facea, dincolo de responsabilitate, cu o apropiere pe care o are o mama fata de copilul sau.

acum 104 luni (2 Oct 2014)

In sala de asteptare din Pangratti o pisica este tolanita pe un fotoliu vechi. O ignoranta curioasa, care a ajuns sa se indragosteasca de folclor. Ce m-a impresionat, dincolo de farmecul si naturaletea ei, au fost aceste cuvinte, atat de sincere si adevarate: "Folclorul este muzica pe care oamenii nu trebuie neaparat sa o placa, ci trebuie macar sa o cunoasca". (Rade) Este un gand pe care il avem de foarte mult timp, si anume sa aducem o vedeta internationala la "O data-n viata", iar lucrurile se pare ca s-au legat pentru sezonul 14. Este o mandrie pentru noi ca echipa, pentru program in sine, sa-i avem alaturi pe membrii trupei Vaya con Dios, iar maestrul Botgros abia asteapta, pentru ca e onorant. Vorbim de o mare voce, de o mare artista, o trupa de muzicieni impecabili si sper sa fie pe placul tuturor, mai cu seama ca va intra intr-o hora romaneasca ceea ce va fi si pentru ea o experienta traita o data-n viata. In plus, ideea primei editii e legata de inceputul campaniei electorale, care debuteaza chiar pe 3 octombrie si atunci ne-am gandit ca emisia sa aiba o tema legata de acest eveniment. Este o mare onoare pentru echipa noastra sa avem o vedeta internationala de talia acesteia. In privinta dansului, a dorit sa vada ce are de facut, piesele din repertoriul lor au fost trimise catre maestrul Botgros, se orchestreaza, dar au fost lucruri care pentru noi, ca echipa, inseamna normalitate, nimic iesit din ceea ce impune standardul de lucru intr-un show de televiziune ca "O data-n viata" si cu care sunt obisnuiti si ei, in afara. Probele de sunet, repetitiile se vor face dupa un program stabilit de comun acord. In cabina, la fel, sa existe un minim de confort, nimic spectaculos sau iesit din comun. De foarte multe ori am avut surprize placute ca in spatele unei imagini reci si rigide sau arogante sa se afle un om cald, educat, foarte serios in meseria lui, un profesionsit; dupa cum in spatele unei persoane care promoveaza imaginea unui om serios in ceea ce face, sa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro