INTERVIU Iosif Pastina, actorul care il interpreteaza pe Niculae in "Morometii 2": "Pana sa incep filmarile, am fost inhibat, emotionat, speriat de bombe"

INTERVIU Iosif Pastina, actorul care il interpreteaza pe Niculae in

Iosif Pastina si Horatiu Malaele, Niculae si Ilie Moromete (Foto: Daria Tuca) In presa, ai fost numit si pariul lui Stere Gulea. Spune-mi ceva si despre mediul in care ai crescut Tatal meu (regretatul Ovidiu Bose-Pastina- n.r.) a fost regizor de film si documentar si a lucrat si in televiziune. Pur si simplu incuviinta si-mi mai dadea de citit cate o carte, imi spune "uita-te la filmuletul asta"...Si mama m-a sustinut si, de asemenea, si fratele meu pe care il amuzam cand eram mic,radea foarte mult. Si, dupa cateva luni, m-am hotarat ca nu mai vreau sa ma fac croitor, ci vreau sa ma fac olar, pentru ca am avut un curs in care lucram cu clei. Pana la urma, ma gandesc ca a fost sa fie din moment ce am reusit sa interactionez cu toti, din moment ce s-a instalat tot ce trebuie si, din moment ce am reusit sa respect dorintele domnului Gulea si sa le descopar si pe ale mele pentru ca mai apoi, sa le pun in practica.

acum 64 luni (5 Jun 2018)

M-am intalnit cu Iosif Pastina (19 ani), cel pe care il vom vedea pe marile ecrane in rolul lui Niculae Moromete, la Cluj, in penultima zi a TIFF-ului (Transilvania International Film Festival). Are ceva din alura unui elev silitor, e modest- un modest inalt- si e tot un zambet cand vorbeste despre proiectul lui Stere Gulea si despre actorie in general.

A ajuns sa dea proba pentru "Morometii 2" dupa ce a fost la un alt casting, unde l-a remarcat Domnica Circiumaru care l-a propus ulterior pentru rolul lui Niculae. Cand dadea castingul, era in perioada bacului- a treia proba, biologie-, iar cand a inceput filmarile, a aflat ca a intrat la facultate- primul admis la UNATC.

"Eram, pe scurt, cu mintea vraiste, abia treceam de la o etapa la alta in viata mea", povesteste Iosif despre perioada in care se pregatea sa intre in noua familie "Morometii".

Actorul are emotii cu privire la felul in care publicul va percepe filmul, sperand ca munca lui sa fie pe masura asteptarilor.

Iosif Pastina la filmarile pentru "Morometii 2"

"Adevarul": In primul rand, spune-mi, te rog, cum ai ajuns la castingul pentru "Morometii 2"?

Iosif Pastina: Inainte, eu am fost la un alt casting pentru un alt film unde directoarea de casting a fost Domnica Circiumaru. Nu am luat vreun rol in proiectul respectiv, dar Domnica m-a tinut minte de atunci si ea m-a propus pentru "Morometii 2".

Eu, prima oara, ma gandeam ca ar fi fost pentru un rol mic, de satean sau ceva tinerel de pe acolo, dar am aflat ulterior ca era pentru rolul lui Niculae Moromete. Am vorbit un pic despre scenariu, despre proiect si despre ce inseamna acest rol in general. Am vorbit un pic si despre mine si despre familia mea.

A doua oara m-am prezentat cu un monolog, a treia oara am dat proba cu Ioana Bugarin care, intre timp, a luat si ea rolul in ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro