INTERVIU Ioanel Sinescu, despre scandalul de la rezidentiat: "Vom face o ancheta interna. Doar cinci lucrari din 1.800 au avut note diferite"

INTERVIU Ioanel Sinescu, despre scandalul de la rezidentiat:

Ideea ca la un concurs de o asemenea amploare pot sa mai apara astfel de situatii nu este un lucru nou, dar noi luam in calcul mai multe variante - fie ca e vorba de expertiza, probleme tehnice, chiar si dorinta de a discredita universitatea... Noi am facut acest lucru si am constatat ca din cele 1.880 de teze care au fost la medicina, cinci au fost evaluate incorect, in sensul ca aveau un punct in plus sau in minus fata de nota initiala.

acum 48 luni (20 Nov 2017)

Academicianul Ioanel Sinescu: Sunt depuse 80 de contestatii din 4.000 de candidati. Unii dintre ei considera ca intrebarile nu sunt cuprinse in bibliografie, altii considera ca raspunsurile la intrebari nu se regasesc in bibliografie. Au fost probleme cu primul stick pe care noi l-am scos cu grila care a fost transmisa prin STS pe un calculator de la noi. Celelalte stickuri au preluat tot continutul grilei, altele, inexplicabil pentru noi in momentul de fata, nu au preluat toata informatia. Ideea ca la un concurs de o asemenea amploare pot sa mai apara astfel de situatii nu este un lucru nou, dar noi luam in calcul mai multe variante - fie ca e vorba de expertiza, probleme tehnice, chiar si dorinta de a discredita universitatea... Au fost doar cinci note diferite, iar diferenta a fost de un punct, in conditiile in care au fost scanate peste 1.800 de lucrari doar la disciplina medicina. Am fost sesizati ca prea sunt punctajele egale, de 400, 400 si ceva de puncte, la mai multi candidati si ne-am dat seama ca ceva este in neregula. Si atunci ne-a fost foarte clar ca unii candidati au fost evaluati dupa stick-uri in care informatia era cu grila corecta si completa si altii dupa o grila incompleta. Am luat asadar decizia de a informa comisia centrala si am cerut de la cei care au operat subiectele la Targu Mures grila matrice care a fost difuzata la toate centrele universitare. Ei ne-au transmis grila princeps, noi am transmis-o din noi pe stickuri si din acel moment toate lucrarile au fost scanate si apreciate ca punctaj dupa o grila completa si corecta. Cand ati luat decizia de a rescana si lucrarile celor care plecasera deja din concurs? Ne-am dat insa seama ca ei au voie sa plece din concurs dupa prima ora. Cei care pleaca dupa o ora fie sunt atat de buni incat raspund la toate cele 200 de intrebari, dar acest lucru este putin probabil, fie sunt cei care isi dau seama ca nu pot lua examenul. Acestia au plecat devreme, inainte ca noi sa realizam ca stick-urile pe ca... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro