INTERVIU Gica Popescu pune degetul pe rana: "Nationalei ii lipseste un lider, Dragos Grigore e capitan ca nu are cine"

INTERVIU Gica Popescu pune degetul pe rana:

Doar un succes ne-ar fi dus la Coppa del Mondo, iar tricolorii s-au impus atunci cu 3-1 pe Ghencea, cu doua goluri marcate de Balint si unul de Sabau. In afara jucatorilor de la Steaua si Dinamo, singurul "intrus" de la nationala a fost Gica Popescu, component pe atunci al Universitatii Craiova. Cam acesta e singurul punct comun pentru ca intre ce a fost atunci si ce e acum nu exista termen de comparatie, vorbesc din punct de vedere valoric.

acum 42 luni (21 Mar 2017)

Romania va juca duminica seara in fata Danemarcei un meci capital pentru calificarea la Mondialul din 2018. Partida se va disputa de la ora 21.45, in direct pe TVR 1.

Si in noiembrie 1989 nationala Romaniei nu avea alta optiune in afara victoriei cu Danemarca pentru a se califica la Mondialul din Italia. Era ultimul meci din grupa, tricolorii erau cu un punct in urma danezilor si pierdusea cu 3-0 cu o luna inainte la Copenhaga. Doar un succes ne-ar fi dus la Coppa del Mondo, iar tricolorii s-au impus atunci cu 3-1 pe Ghencea, cu doua goluri marcate de Balint si unul de Sabau. In afara jucatorilor de la Steaua si Dinamo, singurul "intrus" de la nationala a fost Gica Popescu, component pe atunci al Universitatii Craiova.

Adevarul: Gica, in 1989 Romania batea Danemarca si mergea la Mondial dupa o pauza de 20 de ani.

Gica Popescu: Si noi tot de 20 de ani nu am mai fost la Mondial. Cam acesta e singurul punct comun pentru ca intre ce a fost atunci si ce e acum nu exista termen de comparatie, vorbesc din punct de vedere valoric. Dupa acel meci toti jucatorii nationalei au ajuns la echipe mari din Europa, iar Danemarca peste doi ani avea sa castige Campionatul European cu aceeasi echipa.

Nu, cred ca totul s-a incheiat, daca nu vom castiga putem sa ne luam adio de la Mondial. Va fi o partida foarte grea, o vad ca pe o prima finala pe care trebuie sa o transam pentru a prinde incredere pentru urmatoarele finale. Pe de alta parte, chiar si-asa cred ca Danemarca ne este superioara valoric si avem nevoie de ceva "extra" pentru a-i putea depasi.

Crezi ca nationalei noastre ii lipseste un lider in momentul de fata? Chivu si Mutu, care au calificat echipa la Europeanul din 2008, sunt ultimii lideri ai nationalei, de-atunci au fost doar incercari si cautari. E un jucator bun, a evoluat destul de bine la echipa nationala, dar nu-l vad pe el ca fiind liderul acestei generatii.

Sunt multi fotbalisti tin... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro