INTERVIU EXCLUSIV Clint Eastwood, despre "Lunetistul american": "Publicul vrea sa stie cum e sa omori 160 de oameni"

INTERVIU EXCLUSIV Clint Eastwood, despre

Clint Eastwood: Atunci cand cei de la studiouri m-au sunat sa-mi faca propunerea de a regiza acest film, lucram la alta pelicula, dar citeam cartea ("American Sniper" - n.r.), asa, pentru mine. E clar ca publicul va avea curiozitate pentru cineva care a impuscat 160 de oameni (aceasta e cifra oficiala a guvernului american, in cartea sa, Chris Kyle spune ca a omorat 255 de persoane - n.r.), publicul vrea sa stie cum traieste cineva cu asta. Incasari-record la box office Filmul "Lunetistul american/American Sniper" s-a clasat pe primul loc in box office-ul nord-american, cu incasari de 90,2 milioane de dolari, in weekend-ul de debut (16-18 ianuarie), un record pentru luna ianuarie. Filmul prezinta atat faptele de razboi ale soldatului, considerat cel mai eficient lunetist din istoria militara a SUA, cat si lupta acestuia cu traumele cauzate de razboi, precum si incercarea de a fi un sot si un tata model.

acum 95 luni (21 Jan 2015)

Actorul Bradley Cooper (40 de ani) a trecut prin tranformari fizice radicale pentru acest rol si s-a antrenat alaturi de soldati din trupele SEAL pentru a da viata personajului principal, puscasul marin Chris Kyle. Pelicula a beneficiat de experienta lui Clint Eastwood (84 de ani), in calitate de regizor.

Bradley, cu ce anume din povestea lui Chris Kyle ai rezonat si ce a facut ca interpretarea ta sa fie atat de "pasionala"?

Bradley Cooper: Mi-a placut faptul ca acest film nu e neaparat despre razboi, ci despre un personaj. Povestea lui Chris este una universala, vorbeste despre suferintele veteranilor de razboi, e acest balans emotional prin care trec: se duc la razboi, lupta, apoi se intorc acasa, la viata de familie.

Clint Eastwood: Atunci cand cei de la studiouri m-au sunat sa-mi faca propunerea de a regiza acest film, lucram la alta pelicula, dar citeam cartea ("American Sniper" - n.r.), asa, pentru mine. Atunci cand am fost sunat, am raspuns asa: "Lasati-ma sa mai citesc 30 de pagini si va sun eu". Asa ca le-am spus apoi ca vreau sa vad scenariul.

Bradley Cooper: Cele mai interesante lucruri pe care le-am aflat de la Chris nici nu erau in carte. Iar cel mai important a fost weekend-ul pe care l-am petrecut in Midlothian (Texas), cu sotia lui, Taya Kyle, copiii lor, Kenna si Colton, cu fratele si cu parintii lui Chris. Era weekend-ul in care comemorau un an de la uciderea lui. Asa ca a fost destul de dificil. Pe drumul de intoarcere, ne-am dat seama ca am aflat foarte multe in acele zile. Se implinea un an de la uciderea lui, iar Taya nu era intr-o stare prea buna.

Bradley Cooper: Nicio carte nu-ti ofera informatiile pe care le afli de la oameni, atunci cand ii intalnesti in carne si oase.

Clint Eastwood: Ne-a ajutat foarte mult si in ceea ce priveste castingul, pentru ca in rolul Tayei am vrut pe cineva care sa nu para doar o imitatie, ci sa aiba aceeasi atitudine. A fost surprinzator sa auzim ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro