INTERVIU Drumul spre succes. Cum a ajuns mezzosoprana Florentina Soare pe cele mai inalte culmi ale muzicii clasice

INTERVIU Drumul spre succes. Cum a ajuns mezzosoprana Florentina Soare pe cele mai inalte culmi ale muzicii clasice

Insa m-a directionat in cariera muzicala, dupa cum era si normal, profesoara mea de canto, doamna Mariana Iordache, pe toata perioada liceului, iar la facultate si-a pus amprenta asupra mea doamna Silvia Totan, pianista care a lucrat cu mine mai bine de 5 ani si de la care am invatat enorm de multe lucruri atat profesional cat si despre viata. Timp de 5 luni, luna de luna, am facut "naveta" Romania-Italia, am frecventat cursurile la facultate, am scris si pentru lucrarea de licenta dar cel mai important, am pregatit debutul meu din luna mai 2012, cu rolul Ruggiero din opera "Alcina" de G.

acum 59 luni (5 Jan 2016)

Dupa terminarea cursurilor de liceu, a fost admisa la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, sectia canto. Dupa multe ore de studiu si practica, Florentina a ajuns sa urce pe cele mai inalte scene ale lumii, alaturi de artisti consacrati. A avut parte de sustinere din partea unor oameni care au crezut in vocea ei iar incurajarile primite au determinat-o sa nu renunte la visul ei: sa muneasca si sa lupte pentru a-si castiga locul pe scena.

Care este povestea de inceput a mezzosopranei Florentina Soare?

Eleva fiind in scoala generala, si ca orice copil care iubea muzica, m-am decis sa fiu si eu in corul scolii. Dupa diverse activitati artistice ca membra a acestui cor si la indemnul profesorului de muzica, Zaharia Catalin, am mers la Scoala Populara de Arte "Vespasian Lungu" la doamna profesoara de canto Mariana Iordache. Din acea zi am inceput sa imbratisez cu adevarat muzica si sa descopar alaturi de dumneaei rand pe rand, zi de zi, an dupa an, cate o particica din larga paleta a acestui superb, grandios si Dumnezeiesc curcubeu: muzica.

Este o intrebare dificila, pentru ca au fost foarte multe persone care au contribuit in felul lor la acest "mariaj" al meu cu muzica si nu doresc sa se simta careva exclus. Insa m-a directionat in cariera muzicala, dupa cum era si normal, profesoara mea de canto, doamna Mariana Iordache, pe toata perioada liceului, iar la facultate si-a pus amprenta asupra mea doamna Silvia Totan, pianista care a lucrat cu mine mai bine de 5 ani si de la care am invatat enorm de multe lucruri atat profesional cat si despre viata. Cum este firesc, dupa incheierea studiilor superioare, inclusiv cele de Masterat, au aparut in drumul meu oameni ca Elisabeth Cornelius Lund, profesor canto Mozarteum, Salzburg - Austria, soprana Leontina Vaduva profesor canto Conservatorul din Paris si Conservatorul din Lausanne - Elvetia, iar in prezent cunoscuta si distinsa soprana, doamn... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro