INTERVIU Decanul care vrea sa ridice toata Romania in picioare pentru asistenta sociala

INTERVIU Decanul care vrea sa ridice toata Romania in picioare pentru asistenta sociala

Doru Buzducea: Proiectul ce se desfasoara la ora actuala la nivel national si intitulat metaforic "Romania se ridica in picioare pentru asistenta sociala" l-am inceput in primavara acestui an, mai exact in luna mai si are drept scop promovarea si valorizarea profesiei de asistent social. Strabatem tara in lung si-n lat, de la Est la Vest si de la Sud la Nord, aducand laolalta confratii de breasla, oficialitatile judetene, universitari, ziaristi, celebritati locale, prieteni si sustinatori a caror inima bate pentru asistenta sociala. Am urcat si la Crisana, in Bihor, la doamnele Claudia Torje, Andreea Pontos si Arina Mos, ce ne-au demonstrat valoarea pasiunii, a credintei dar si a eficientei puse in slujba profesiei de asistent social. Ceea ce vedem si ceea ce traim astazi este realitatea simtita si gandita cu multi ani in urma, cand am indraznit sa visam, cand am indraznit sa privim dincolo de zid, dincolo de bariere.

acum 37 luni (22 Dec 2017)

Acesta a fost intrebat despre campania demarata la nivelul integii tari.

Adevarul: Ce proiect ati inceput si cand legat de promovarea profesiei de asistent social?

Doru Buzducea: Proiectul ce se desfasoara la ora actuala la nivel national si intitulat metaforic "Romania se ridica in picioare pentru asistenta sociala" l-am inceput in primavara acestui an, mai exact in luna mai si are drept scop promovarea si valorizarea profesiei de asistent social. Strabatem tara in lung si-n lat, de la Est la Vest si de la Sud la Nord, aducand laolalta confratii de breasla, oficialitatile judetene, universitari, ziaristi, celebritati locale, prieteni si sustinatori a caror inima bate pentru asistenta sociala. Proiectul face parte din strategia de management pe care am propus-o colegilor mei de la Colegiul National al Asistentilor Sociali (CNASR), organismul profesional ce reprezinta si apara interesele asistentilor sociali. Dati-mi voie sa spun cateva vorbe despre fiecare judet pe unde am "colindat" precum si despre cei care au pus umarul ca evenimentele noastre sa fie de rasunet.

Am urcat apoi in inima tarii, la Sibiu, intr-un decor rustic si complex, "la bunici acasa". Multumim Rita Guliman si compania, si mai ales faimosului ziarist sibian Doris Lupu ce prin verbu-i fermecat a sensibilizat intreg judetul la nevoile profesiei noastre.

Am trecut si muntii in judetul Neamt, in tinutul zimbrului dar si al capricornului.

Am coborat la Bacau, la domnul Lucian Bodor acasa, ce cu maiestrie conduce ostenii nostri bacauani.

Ialomita lui Alin Potinche si Cristina Grasu nu putea lipsi, caci mereu s-a aflat in mijlocul evenimentelor istorice. in tinutul domnilor Armeanu si Iulian Vlad, la poarta de est a Romaniei!

A urmat fireste Argesul, tinutul voievodal al Basarabilor dar si al Nelidei Ghitulescu, a carei vointa, determinare si pricepere ne-a impresionat la m... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro