Interviu cu Victor Hanescu: "Visez sa mai ajung o data in Top 100". Ce spune despre ticurile lui Nadal

Interviu cu Victor Hanescu:

Eu la 14 ani imi doream enorm sa joc la cele patru mari turnee, nu mi-am dorit sa fiu numarul 1 sau 10, si asta am primit, locul 26 in lume, sfert de finala la Roland Garros, plus experientele frumoase din Cupa Davis. Am mai colaborat cuun specialist american pe lovitura de serviciu si credeam ca stiu tot, dar se pare ca sunt multe de invatat si la 34 de ani. Am jucat si eu, si Jeremy Chardy si am fost surprinsi sa vedem cu ce forta loveste si chiar putea sa faca fata unor schimburi sustinute. Mai degraba pentru telespectatori e deranjant, daca ma uit la televizor pot sa spun ca ma enerveaza sa vad un sportiv la nivelul asta ca se sterge la nas, la ureche si ce mai face el. Suntem prieteni buni, ne-am antrenat impreuna anul trecut la Miami si e fantastic, practic te duci la linia de fund, trece mingea la tine si nu poti sa schitezi niciun gest.

acum 65 luni (14 Aug 2015)

Adevarul: Tenisul feminin romanesc, prin Simona Halep si celelalte fete au luat fata baietilor in ultimul timp. Sincer, nu ma asteptam sa ajunga pe locul doi in lume, dar a aratat ca este un talent si un sportiv de exceptie. Rezultatele astea ne-au bucurat si ne-au dat incredere pentru ca ne arata ca este posibil si poti sa faci performanta in Romania.

Pe Sorana o stiam de cand era mai micuta, o vedeam ca joaca bine, a si confirmat. Acum a avut o pasa mai grea, dar talentul este acolo si cu siguranta va avea rezultate bune. Si bineinteles o stiu si pe Simona pentru ca o perioada am vavut acelasi antrenor.

Greu de raspuns si nu cred ca exista o explicatie. Din ce se vede in momentul actual, se pare ca fetelor le este mai usor de ajuns in Top 100, nu vorbesc de Simona, care e in Top 5 de mult. La fete sunt fluctuatii, vezi jucatoare din Top 10 care ies din primele tururi, nu sunt la fel de constante. Iar in tenisul masculin se investeste foarte mult in afara, jucatorii din top sunt sprijinti de federatie, de sistem si e o concurenta acerba. Cand esti tanar nu trebuie sa iti stea capul la cheltuieli, ei isi permit sa aiba trei-patru oameni in turnee alaturi de jucatorii lor.

Particip la turnee challenger, imi doresc si sper sa mai revin in Top 100 inca o data, desi e greu la 34 de ani. Prioritatea s-a mutat putin de la tenis catre familie, am si un copil mic, dar incerc aceasta revenire.

Chiar dupa acest an voi trage o linie si cred ca mai joc maxim un an, se poate ca 2016 sa fie ultimul sezon, dar nu pot sa spun cu certitudine. Ma concentrez poate catre o academie de tenis, catre consultanta, pentru ca tenisul romanesc a luat amploare foarte mare, dar inca nu sunt persoane care sa ghideze intr-o directie buna aceasta masa de copii.

Da, sunt multumit, pentru ca imi dau seama de unde am plecat, care erau conditiile in urma cu 15 ani in Romania. Nu erau nume care s-au ridicat in ultimii ani, sa poti sa te ghidezi, Internetul ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro