Interviu cu Monica Macovei: "Voi face tot ce imi sta in putinta sa nu se ridice MCV"

Eurodeputata Monica Macovei crede ca Victor Ponta "s-a facut de ras" cand a cerut, acum o saptamana, ridicarea Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) "in timp in ce in tara se respingea ridicarea imunitatii unui parlamentar sau se discuta posibilitatea eliminarii arestarii preventive". Pe de alta parte, Macovei considera ca ceea ce se intampla in Ucraina se poate extinde si ca "vin momente cand mentii relatii diplomatice si negociezi pacea, dar trebuie sa te pregatesti de razboi, pentru ca doar asa se poate mentine pacea, pregatindu-te de razboi. E foarte graitor faptul ca in vreme ce Victor Ponta era la Strasbourg acum o saptamana si facea lobby pentru ridicarea Mecanismului de Cooperare si Verificare, in Senatul Romaniei se dezbatea eliminarea arestului preventiv, de la anumite infractiuni, inclusiv cele de coruptie, sau chestiunea legata de catuse. Eu l-am criticat cand a fost la Consiliul Superior al Magistraturii si a avut primul discurs legat de justitie, pentru ca a vorbit despre justitia televizata de parca era la Antena 3: nu exista justitie televizata, decat in masura in care televiziunile vor sa mearga sa-i filmeze pe politicienii care merg la DNA, la Instanta, la penitenciare, ca sa nu spun ca in studiouri sunt mereu avocatii celor arestati.

acum 107 luni (4 May 2015)

Eurodeputata Monica Macovei crede ca Victor Ponta "s-a facut de ras" cand a cerut, acum o saptamana, ridicarea Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) "in timp in ce in tara se respingea ridicarea imunitatii unui parlamentar sau se discuta posibilitatea eliminarii arestarii preventive".

Din punctul ei de vedere, Klaus Iohannis nu a respectat toate conditiile pe care si le-a asumat inainte de turul al doilea al prezidentialelor, cand a acceptat sustinerea Monicai Macovei. Pe de alta parte, Macovei considera ca ceea ce se intampla in Ucraina se poate extinde si ca "vin momente cand mentii relatii diplomatice si negociezi pacea, dar trebuie sa te pregatesti de razboi, pentru ca doar asa se poate mentine pacea, pregatindu-te de razboi. Prin Raportul care a trecut prin Legislativul European am aratat ce vrem noi sa contina aceasta legislatie, cum vrem sa functioneze Procurorul European pentru a fi de acord cu functionarea lui si cu regulamentul aferent. Exista state membre ale UE care sustin ca la ele acasa procurorii antifrauda isi fac foarte bine treaba si sunt eficienti, iar argumentul meu este ca toti banii nostri, ai cetatenilor europeni, sunt in acelasi cos si chiar daca in anumite tari procurorii isi fac treaba foarte bine si recupereaza din banii fraudati, in multe alte tari nu avem niciun caz de trimitere in judecata sau foarte putine. Procurorul European va lucra foarte mult pe cazurile transfrontaliere, pentru ca aici ii poate ajuta pe procurorii nationali antifrauda sa mearga totul mai repede, ca procedura, ca investigatie si lucrurile sa fie mai eficiente, daca ai nevoie de o informatie din Spania, din Italia, din Olanda sau din orice stat UE, aceasta informatie sa poata fi obtinuta foarte repede. As mai lamuri faptul ca procurorii europeni nu ii vor inlocui pe cei nationali, pentru ca multi nu au inteles bine.

Ce tari par sa nu fie de acord cu aceasta institutie a Procurorului European? De ce ar trebui cineva acuzat de coruptie, de p... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro