Interviu cu Mircea Lucescu pe siteul UEFA: "Am ajuns la fotbal din saracie"

Interviu cu Mircea Lucescu pe siteul UEFA:

"Am inceput sa antrenez la varsta de 28 de ani, asa ca sunt 43 de ani de atunci. Am acumulat atat de multa experienta ca jucator si capitan al nationalei Romaniei incat am stiut ca trebuie sa o impartasesc generatiei urmatoare", a declarat Lucescu pentru siteul UEFA, citat de News.ro .

acum 75 luni (28 Oct 2016)

"Am inceput sa antrenez la varsta de 28 de ani, asa ca sunt 43 de ani de atunci. Am avut intodeauna jucatori foarte tineri, chiar daca am fost la Corvinul Hunedoara, la echipa nationala, la Dinamo Bucuresti sau in Italia, la Brescia, unde Andrea Pirlo juca pentru mine la 16 ani. Am acumulat atat de multa experienta ca jucator si capitan al nationalei Romaniei incat am stiut ca trebuie sa o impartasesc generatiei urmatoare", a declarat Lucescu pentru siteul UEFA, citat de News.ro .

Tehnicianul formatiei Zenit Sankt Petersburg spune ca datoreaza fotbalului tot ce are si ca este recunoscator acestui sport. Un antrenor la fel de bun ca ultimul rezultat. Este o profesie dificila, dar iubesc fotbalul de mic copil.

Mircea Lucescu a declarat ca filozofia sa de joc este una ofensiva, bazata de o contributie colectiva a jucatorilor.

"Filozofia mea a fost intotdeauna sa dezvolt un anumit tip de jucator, filozofia mea a fost in totdeauna sa joc un fotbal ofensiv. Am incercat sa schimbam stilul un pic, mai ales pentru faptul ca Hulk si Ezequiel Garay voiau foarte mult sa plece. A trebuit sa schimbam abordarea si sa facem mai mult un efort colectiv, bazat pe o foarte buna organizare si in special pe implicarea tuturor jucatorilor in faza de atatc. Totusi, lucrurile merg bine, Zenit incearca sa mentina un nivel al performantei pe care lumea din jur sa-l aprecieze", a explicat Lucescu.

Echipa lui Mircea Lucescu, Zenit Sankt Petersburg, va juca saptamana viitoare, la 3 noiembrie, cu formatia irlandeza Dundalk, pe teren propriu, in grupa D a Ligii Europa. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro