Interviu cu Florin Calinescu despre Facebook si influenceri: "Sa fie sanatosi! Eu prefer sa fiu influentat de Mario Vargas Llosa, Marquez"

Interviu cu Florin Calinescu despre Facebook si influenceri:

Dupa revenirea spectaculoasa la Pro TV, in calitate de membru al juriului "Romanii au talent", Florin Calinescu si-a facut, in 2017, si cont de Facebook, unde isi exprima in stilul consacrat parerile, in special despre ce se intampla pe scena politica. Intr-un interviu obtinut de "Adevarul", Florin Calinescu marturiseste ca habar nu are cum de se bucura de o comunitate atat de mare (are peste 100.000 de fani care ii urmaresc activitatea) pe Facebook, platforma pe care o considera "un domiciliu personal". De la carti de bucate pana la filosofie, de la stil de viata paleo pana la teorii politice, de la biografii pana la romane, de la poezie pana la enciclopedia britanica.

acum 39 luni (31 Jan 2018)

Dupa revenirea spectaculoasa la Pro TV, in calitate de membru al juriului "Romanii au talent", Florin Calinescu si-a facut, in 2017, si cont de Facebook, unde isi exprima in stilul consacrat parerile, in special despre ce se intampla pe scena politica.

La momentul respectiv, Calinescu marturisea ca studiaza posibilitatea de a relua "Chestiunea Zilei", una dintre cele mai de succes emisiuni difuzate la Pro TV si in Romania, in genere, iar daca nu se va putea pe micile ecrane, e dispus sa dea o sansa online-ului.

Intr-un interviu obtinut de "Adevarul", Florin Calinescu marturiseste ca habar nu are cum de se bucura de o comunitate atat de mare (are peste 100.000 de fani care ii urmaresc activitatea) pe Facebook, platforma pe care o considera "un domiciliu personal".

De asemenea, realizatorul explica de ce si-a facut cont, care este "politica" dupa care se ghideaza cand transmite mesaje pe Facebook si a dezvaluit care sunt influencerii pe care ii respecta. De unde ati plecat si cum ati ajuns la o comunitate atat de mare?

Florin Calinescu: Nu stiu cum am ajuns la o comunitate atat de mare, nu am avut o reteta. Am inceput cu Facebook-ul pentru ca am vrut sa tin si eu cont de lumea de astazi si de apetentele generatiilor tinere. Dar daca la capatul Facebook-ului se afla oameni, atunci, de ce nu? Cine nu, e liber sa isi caute alt loc de vizitat.

Nu stiu, dar daca e sa apelam la definitia greceasca, e o piata in care lumea se manifesta dupa cum este fiecare. Fac ceea ce fac la un moment dat gandindu-ma ca e fair enough (cinstit - trad.) ca si ceilalti sa reactioneze. Nu le place ce vad, schimba postul de televiziune, ma critica. Nu le place pagina mea de Facebook, cauta alte pagini sau isi spun parerile pe paginile lor. Singurul lucru pe care l-as avea de adaugat la Facebook e ca eu pot sa spun pe pagina mea ce cred eu, in conditiile impuse de platforma ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro