Interviu cu actori. Bogdan Stanoevici, de pe scena marilor spectacole pe scena politicii. "Am avut doi tati adoptivi: pe Tudor Vornicu si pe Amza Pellea"

Interviu cu actori. Bogdan Stanoevici, de pe scena marilor spectacole pe scena politicii.

Mi-am spus din clipa aia ca asta trebuie sa fac, sa fiu si eu artist, ca sa pot sa pup fetele. Se intampla foarte rar acest lucru, trebuie sa tinzi, sa simti, sa-l faci pe Dumnezeu sa coboare pe scena langa tine, atunci vei simti si vei sti ca ai reusit.

acum 73 luni (9 Sep 2014)

Actorul care a cucerit inima publicului inca de la 20 de ani si-a urmat visul atat in tara, cat si in strainatate. Dupa o cariera fulminanta pe scena teatrului si filmului romanesc, s-a lasat purtat de iubire si a ajuns in Franta unde, timp de 15 ani, a incantat publicul francez.

Bogdan Stanoevici: De cand eram foarte mic mi-am dorit sa fiu artist, nu stiam inca notiunea de actor. Locuiam in Bucuresti, deasupra cinematografului Volga, unde pe vremea aia eram prea mic sa am voie sa intru. Cei mai mari dintre prietenii de la bloc au facut o smecherie sa putem intra, au desfacut grilajele de la toaletele cinematografului care dadeau in curtea blocului si intram pe acolo. Mi-am spus din clipa aia ca asta trebuie sa fac, sa fiu si eu artist, ca sa pot sa pup fetele. Am avut sansa sa joc la Teatrul National, unde am fost elevul lui Amza Pellea, inca din primul an de facultate. La premiera era si Radu Beligan in sala si le-a spus: "Aveti grija la asta micul, sa fim atenti cu el."

- Am avut o relatie extreme de apropiata cu Amza, el imi zicea "pustiul", iar eu am avut doi tati adoptiv: unul a fost Tudor Vornicu, altul a fost Amza Pellea.Unul din sfaturile lui Amza a fost sa tin minte ca in anumite momente, cand esti pe scena, coboara Dumnezeu. Se intampla foarte rar acest lucru, trebuie sa tinzi, sa simti, sa-l faci pe Dumnezeu sa coboare pe scena langa tine, atunci vei simti si vei sti ca ai reusit. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro