Interviu controversat cu Steve Bannon, consilierul pe probleme strategice al lui Trump: Ideea programului nuclear nord-coreean nu e decat o diversiune. Extrema dreapta este o "adunatura de clovni"

Intr-un interviu acordat, miercuri, revistei politice de stanga American Prospect, Steve Bannon, considerat creatorul agendei nationaliste a presedintelui american Donald Trump, i-a calificat pe adeptii extremei drepte ca fiind "o adunatura de clovni", sustinand ca atentia acordata de stanga problemelor starnite de rasism ii vor permite sa "striveasca democratii". Cum reactioneaza societatea americana Bannon, atacat de fostul director de comunicare Scaramucci Cofondatorul revistei American Prospect a precizat ca nu a vorbit cu Bannon anterior si ca nu au discutat despre posibilitatea ca informatiile sa fie ramana confidentiale, Si Anthony Scaramucci a fost concediat, recent, de la conducerea departamentului de comunicare al Casei Albe, dupa ce a sunat un reporter si a lansat critici dure la adresa mai multor persoane din Administratia Trump, intre care si Bannon.

acum 32 luni (17 Aug 2017)

Steve Bannon, controversatul consilier pe probleme strategice al presedintelui Donald Trump, sustine ca ideea pericolului reprezentat de programul nuclear al guvernului nord-coreean, care ar impune o confruntare militara intre Washington si Phenian, "nu este decat o diversiune", potrivit The Guardian.

Intr-un interviu acordat, miercuri, revistei politice de stanga American Prospect, Steve Bannon, considerat creatorul agendei nationaliste a presedintelui american Donald Trump, i-a calificat pe adeptii extremei drepte ca fiind "o adunatura de clovni", sustinand ca atentia acordata de stanga problemelor starnite de rasism ii vor permite sa "striveasca democratii". Chiar si Donald Trump a afirmat, intr-o conferinta de presa, ca "ramane de vazut" daca Bannon va fi pastrat in functia de consilier pe probleme strategice.

Mai mult, ar fi Steve Bannon cel care i-ar fi cerut lui Robert Kuttner, cofondatorul revistei American Prospect, sa ii acorde un interviu, cel din urma declarandu-se "luat prin surprindere" sa fie contactat de consilierul prezidential. Pe de alta parte, dupa publicarea interviului au circulat zvonuri ca Bannon nu ar fi fost constient ca afirmatiile facute vor aparea in revista politica.

In articolul publicat de American Prospect, titrat "Steve Bannon, cel care nu se caieste", consilierul prezidential a vorbit despre relatiile dintre China si SUA. In 25-30 de ani, fie China, fie SUA, va detine hegemonia si, in cazul in care noi vom continua sa mergem pe acest drum, chinezii vor castiga (...) In opinia mea, razboiul economic cu China este problema nr.1.

El a continuat precizand ca, in interiorul Administratiei Trump "se da o lupta" pentru ca SUA sa adopte o strategie mai dura cand vine vorba de schimbul economic cu China.

Intrebat despre adversarii sai din Departamentul de Stat si cel de Aparare, Bannon a raspuns: "Oh, fac pe ei".

"Ma pregatesc sa schimb oamenii care se ocupa de probleme pe Aparare... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro