INTERVIU Chef Scarlatescu: "Nu am fost niciodata timid. Cand vreau ceva de la o femeie, prima data ii soptesc la ureche"

INTERVIU Chef Scarlatescu:

Intr-o perioada agitata, cand s-a dat startul noului sezon "Chefi la cutite" si organizeaza Festivalul Gustului Romanesc si Festivalul Scoicilor, chef Catalin Scarlatescu a fost in studioul Adevarul Live pentru o discutie sincera despre gait, prieteni, femei si experiente de viata. Am plecat la mare, mi-am luat doua volume de Alexandre Dumas, am vrut sa-mi aduc aminte de tinerete si am citit "Dupa 20 de ani". Te-am auzit spunand ca nu iti e frica sa gusti o mancare de proasta calitate, dar intotdeauna te feresti de oamenii ipocriti. M-a pus sa ma intorc si mi-a dat un sut atat de tare de n-am sa uit in viata mea. Intotdeauna m-am intrebat ce se intampla in culisele emisiunii "Sefi la cutite" Partea de culise este la fel de interesanta ca si ce se da la televizor. Eu am o strategie: ii adun pe toti, le pun cate un pahar de vin si cand le e foame rau de tot, atunci le dau sa manance.

acum 74 luni (9 May 2018)

Intr-o perioada agitata, cand s-a dat startul noului sezon "Chefi la cutite" si organizeaza Festivalul Gustului Romanesc si Festivalul Scoicilor, chef Catalin Scarlatescu a fost in studioul Adevarul Live pentru o discutie sincera despre gait, prieteni, femei si experiente de viata.

Daca pe mine ma lasi 3-4 zile sa stau degeaba, incep sa ma doara oasele. Sunt un batranel care are nevoie de miscare. Sunt un fel de alergator de curse. Din cand in cand mai avem nevoie si de odihna. Ai avut concediu, ce ai facut de 1 mai? Am plecat la mare, mi-am luat doua volume de Alexandre Dumas, am vrut sa-mi aduc aminte de tinerete si am citit "Dupa 20 de ani".

Nu cred ca ai fost la mare si doar ai citit?

Da, ne-am si distrat. Ca acum 20 de ani.

Ai mancat mititei de 1 mai? De 1 mai toata lumea mananca burger, mananca porchetta. Eram cu prietenul meu, John, si ne-am zis: ma, da mititelul ala vechi si de demult unde este? Si ne-am dus la piata si am cumparat mici, parizer si mustar.

Care este diferenta dintre bucatar si chef?

Pe vremuri, daca ii spuneai unei domnisoare ca esti bucatar, se uita urat la tine - "Asta miroase a sarmale".

Este un lucru bun faptul ca incep sa apara tot mai multi chefi?

Gastronomia este ca orhideea, frumoasa si delicata. Este foarte greu sa o aduci la momentul in care ea sa infloreasca. Asa ca toti o sa intram intr-o oala mare, un ciur, in care se va cerne toata treaba asta. Cei care nu vor face nici fata, nici spate, nici pluta si nici stanga-n prejur vor disparea. Si atunci vor ramane cei care intr-adevar sunt pasionati si carora le pasa. Eu le spun tuturor colegilor mei: bai, uitati de bani. Nu mai poti sa faci mancare de proasta calitate la nesfarsit. Am avut mancare de proasta calitate mult timp. Romanul a inceput sa sara din margarina, a inceput sa manance unt. Daca ceret... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro