INTERVIU Cel mai longeviv baschetbalist strain din Romania: "La baseball sunt si mai talentat". Tatal lui este un cunoscut scriitor american

INTERVIU Cel mai longeviv baschetbalist strain din Romania:

Porter Troupe are aproape 3.000 de puncte inscrise in campionatul Romaniei, castigand Cupa Romaniei si titlul de MVP la All Star Game-ul din 2016. Cariera: A jucat in NCAA (Campionatul Nord American Universitar de Baschet) pentru Portland si Warner Pacific College A participat in 2003 la cel mai puternic draft NBA din istorie Inainte de a ajunge in Romania in 2008 a jucat pentru echipa canadiana Vancouver Volcanoes in IBL (International Basketball League) A castigat Cupa Romaniei cu Energia Rovinari in 2013 A obtinut locul 3 cu Energia Rovinari in EuroChallenge Cup A castigat titlul de MVP la All Star Game-ul campionatului de baschet al Romaniei din 2016 Vicecampion al Lituaniei in 2017 cu echipa Lietkabelis Panevezys Traieste in: Pitesti.

acum 33 luni (30 Sep 2017)

Porter Troupe are aproape 3.000 de puncte inscrise in campionatul Romaniei, castigand Cupa Romaniei si titlul de MVP la All Star Game-ul din 2016. In 2003, Porter Troupe a participat la cel mai puternic draft NBA din istorie si a fost aproape de a ajunge in cel mai puternic campionat din lume. Porter Troupe provine dintr-o familie fascinanta: Quincy Troupe, tatal sau, este unul dintre cei mai mari scriitori americani contemporani, a primit in 2010 prestigiosul American Book Award si a fost biograful marelui cantaret de jazz Miles Davis.

In sezonul 2016/17, Porter Troupe a evoluat in Polonia si Lituania. El a castigat Cupa Romaniei si a fost component al echipei care s-a clasat pe locul 3 in editia 2014/15 a FIBA EuroChallenge. De asemenea, Troupe a avut angajamente in Canada si Cipru. Porter Troupe a acordat un interviu pentru Adevarul in care vorbeste despre cariera sa, asteptarile pentru noul sezon (ce va debuta pe 7 octombrie) si despre familia sa.

In sezonul 2016/17 ai jucat pentru echipe din Polonia si Lituania. Care a fost principalul motiv ce te-a facut sa revii in Romania si care sunt asteptarile tale pentru noul sezon?

In fiecare an, ma relaxez si vad care sunt cele mai bune oferte. In Polonia am fost afectat de o regula ce promoveaza jucatorii locali si care astfel mi-a redus timpul de joc. Aici in Romania sunt cunoscut si respectat, si asta a contat foarte mult. Am de asemenea o relatie foarte buna cu Hristu Sapera, antrenorul de la Pitesti. Asteptarile mele sunt mereu la fel: sa fiu cat mai bun si sa castig.

"Infrangerea nu este in ADN-ul meu"

Echipa din Pitesti a fost campioana in 2000. Cand am venit prima oara sa joc in Romania, nu ma gandeam ca o sa stau atat de mult aici.

Care erau impresiile tale despre Romania inainte de a veni aici in 2008 si care sunt impresiile acum, dupa aproape un deceniu?

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro