Interviu. Ce spune Klaus Iohannis despre un nou mandat al Laurei Codruta Kovesi

Interviu. Ce spune Klaus Iohannis despre un nou mandat al Laurei Codruta Kovesi

Este evident ca, dupa ce, in 2014, prin schimbarea legii, au plecat 500 de primari de la PNL la PSD, e normal ca PNL sa-si doreasca un mod de alegeri care sa-i puna macar pe picior de egalitate cu PSD. Nu cred ca exista un conflict si cred ca Ciolos a procedat corect.Pe buna dreptate, premierul, care conduce un guvern tehnic, nu a dorit sa transeze o chestiune eminamente politica. Dar trebuie sa fim sinceri si sa spunem ca rezultatele DNA , care au fost vazute si confirmate de noi si de altii, ne duc cu gandul la posibilitatea destul de avansata a reconfirmarii. Noi am facut o oferta de a prelua un numnar de migranti, pentru ca centrele de primire nu au fost pregatite pentru acest mecanism.

acum 83 luni (17 Feb 2016)

Alegerile locale ar trebuie sa se desfatoare intr-un singur tur sau in doua? Iohannis: La noi, politica aduce intotdeauna surprize si niciodata nu putem sa constatam o lipsa de subiecte. Cum suntem in an electoral, lumea s-a asteptat ca partidele sa vina cu subiecte de substanta, nu de campanie. Eu imi doresc o viata politica vie, cu dezbateri grele, de substanta. Daca ma intrebati pe mine, care am fost primar, personal, cred ca alegerile in doua tururi sunt mai bune. Dar, in acelasi timp, trebuie sa fie seriosi si realisti: avem o lege noua, nu are niciun an. Nu cred ca este bine sa schimbam legile tot timpul, unele chiar inainte sa le aplicam vreodata. Trebuie sa tinam cont si de fondul problemei, de faptul ca ne dorim stabilitate legislativa.

PNL insista sa schimbe legislatia electorala. Fiecare isi face calcule inainte de alegeri. Este evident ca, dupa ce, in 2014, prin schimbarea legii, au plecat 500 de primari de la PNL la PSD, e normal ca PNL sa-si doreasca un mod de alegeri care sa-i puna macar pe picior de egalitate cu PSD. Abordarea PNL nu este una populista, este o problema foarte importanta.

Nu cred ca exista un conflict si cred ca Ciolos a procedat corect.Pe buna dreptate, premierul, care conduce un guvern tehnic, nu a dorit sa transeze o chestiune eminamente politica.

Ce fel de relatie aveti cu PNL?

Exista aceste discutii inca de la inceput. Am participat la toate etapele de comasare PNL-PDL. Din capul locului, s-a speculat ca aceste doua partide nu vor putea sa mearga impreuna. Dar iata ca fuziunea s-a facut, partidele s-au comasat cu rezultate foarte bune. Aceste speculatii ca se divizeaza PNL sunt false. Nu putem sa folosim "vechiul Parlament" pentru nereformarea partidelor din 2014, 2015. Haideti sa vedem cum s-au schimbat partidele de cand am fost eu ales presedinte. Ambele partide au adoptat criterii de integritate. Cred ca le-au scris ca sa le a... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro