INTERVIU Belodedici face azi 53 de ani: "La 15 ani jucam in echipa satului. Mergeam cu tractorul la meciuri!"

INTERVIU Belodedici face azi 53 de ani:

Belo implineste azi 53 de ani si a ramas acelasi tip modest si cu mult simt, un adevarat gentleman, asa cum era si pe teren, cand cu o eleganta desavarsita punea capat atacurilor adverse. Ma rugam de cei mai mari sa ma bage si pe mine si asteptam cuminte la marginea terenului sa intru si eu cinci minute, daca nu mai putea vreunul. La Cernaianu am debutat, apoi cu nea Imi mai intram si eu din cand in cand, erau Florin Marin si Sames. Eu nu prea vroiam, dar pana la urma am zis sa mai fac si eu un ban la batrinete. Am jucat un meci la Toluca cred, la altitudine si la un moment dat mi s-a pus negru in fata ochilor. Trebuie sa fie si oameni ca mine, care sa mearga la evenimente, sa povesteasca, sa vorbeasca cu copiii, cu tinerii. Ma cheama cutare sa inaugureze un teren, avem actiunile de la FRF cu copiii, ma mai suna un prieten, hai ma ca dau drumul la o nocturna, joc si cu fostii colegi de la Steaua.

acum 61 luni (20 May 2017)

Belo implineste azi 53 de ani si a ramas acelasi tip modest si cu mult simt, un adevarat gentleman, asa cum era si pe teren, cand cu o eleganta desavarsita punea capat atacurilor adverse. Belodedici e o adevarata enciclopedie de fotbal si are amintiri cat sa se scrie zece carti.

Belo, de ce te-ai dus la fotbal? Ma rugam de cei mai mari sa ma bage si pe mine si asteptam cuminte la marginea terenului sa intru si eu cinci minute, daca nu mai putea vreunul. Apoi, pe la 15 ani, cand s-au prins ei ca aveam ceva talent, am fost promovat in echipa satului. Mergeam cu tractorul cu remorca la meciuri si jucam in alte sate. Duminica dimineata jucam, cum ar fi la prima echipa a satului, iar dupa amiaza jucam cu cei de varsta mea. La inceput am fost mijlocas. Antrenorul m-a trimis insa mai in spate, pentru ca eram slab si rezistam duelurilor fizice.

La 16 ani am mers la o selectie la Resita.

La Steaua, evident. Bine, eu am fost si la Luceafarul, dar la Steaua m-am ridicat. Primul an si jumatate am stat intr-o camera sub tribuna din Ghencea. Nu aveam ce face si intre antrenamente jucam fotbal cu soldatii. Cateodata ieseam si in oras. Mergeam la un film la Favorit sau la un profiterol la Casata.

Ai jucat din prima la Steaua?

Am jucat si n-am jucat. La Cernaianu am debutat, apoi cu nea Imi mai intram si eu din cand in cand, erau Florin Marin si Sames. Ulterior a venit Halagian si nu am mai jucat, il prefera pe Tataran. Eu si Balint eram rezerve. Gabi era suparat rau, el era deja vedetuta, fusese cu nationala de juniori in Australia, era fiert ca nu-l baga Armeanul. Apoi a venit din nou nea Imi si am jucat direct titular.

La nationala? Am intrat direct titular si am facut cuplu in aparare cu Gino Iorgulescu. La Buzau a fost meciul, 1-0 pentru noi, in 1984.

Meciul Steaua - Anderlecht 3-0, cuplajele bucurestene, cand jucam Steaua, Dinamo, Rapid si Sportul pe fostul 23 august, meciul c... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro