INTERVIU Ana Ularu: "Nu m-am considerat niciodata frumoasa, am un chip bizar"

INTERVIU Ana Ularu:

> In general, toti actorii mari pe care i-a cunoscut s-au dovedit a fi extrem de modesti si foarte deschisi. E mereu de invatat si de slefuit si de schimbat pareri, dar ideea mea initiala a fost ca vreau sa-i fac pe ceilalti sa simta. In "Inferno", alaturi de Tom Hanks Ana Ularu debutat in film la noua ani, in doua coproductii romano-franceze, "Meurtres par procuration" si "Passion mortelle", iar la 17 ani a fost distribuita in rolul Lolitei, unde a jucat alaturi de Stefan Iordache. A castigat, printre altele, premiul Gopo pentru cea mai buna actrita in rolul principal din filmul "Periferic" si trofeul Boccalino, dat de criticii elvetieni de la Festivalul de Film de la Locarno.

acum 71 luni (4 May 2017)

>

In general, toti actorii mari pe care i-a cunoscut s-au dovedit a fi extrem de modesti si foarte deschisi.

"Adevarul": Dupa cateva roluri importante precum cele din "Serena" si "Inferno", de curand ai cucerit prin vrajitoarei West din "Emerald City". Orice rol proaspat pe care il am de gandit, strategizat, construit. Cata vreme imaginatia e alerta si sufletul nu se atrofiaza, cata vreme iti tii antenele alerte, poti doar sa cresti.

Te-ai inspirat in constructia personajului tau de la cineva anume? Am citit foarte mult, m-am documentat si apoi am ales un subcurent un pic comic pentru ca scriitura excelenta ducea in directia asta si pentru ca simt ca e nevoie de asemenea femei in film, teatru, televiziune. E nevoie de forme noi de Mae West sau Bacall sau Bette Davis.

Cat de greu este pentru o femeie in aceasta lume inca a barbatilor?

Probabil la fel ca intotdeauna. Incerc sa-mi aduc o contributie cat de mica la a schimba preconceptii. Si incerc sa o fac cu umor, nu militant-agresiv. Umorul si blandetea sunt buni conducatori de mesaje.

Crezi ca frumusetea ii este de ajutor unei actrite sau dimpotriva?

Probabil ca e un ajutor major. Mai degraba cred in trasaturile speciale, de neuitat.

Cum se simte actorul cand e prezent integral pe scena si atunci cand e decupat si montat pe un platou?

Ai jucat in "Carousel", spectacol regizat la Bulandra de Andrei Serban. Cat de tare conteaza teatrul pentru tine?

Mi se pare esential pentru orice actor sa incerce diverse medii de exprimare. Se spune despre teatru ca este nobletea meseriei noastre, si chiar daca sunt de acord ca e un test al fortei unui actor, nu-mi place izul semi-derogatoriu la adresa filmului. Teatrul e adrenalina, e bucurie pura, e dans pe sarma, dar poate fi la fel de contradictoriu sau mediocru ca oricare mod de exprimare artistica. Sa caut momentele pure, de sublim atat in frumos, cat si in grotesc, de... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro