INTERVIU Alfred Bruckstein, profesor: "Dupa Auschwitz, parintii mei aveau o regula sfanta in casa: nu aruncau niciodata painea"

INTERVIU Alfred Bruckstein, profesor:

Alfred Bruckstein a fost prezent la cea de-a treia editie a Scolii de Vara de Imagistica pentru Aplicatii Medicale (SSIMA), sustinuta de Phillips, care a avut loc luna trecuta la Brasov, si a vorbit, intr-un interviu pentru "Weekend Adevarul", despre istoria familiei sale in Romania, despre pacatul cel mai mare al Romaniei - exportam multi tineri extrem de talentati care nu se mai intorc in tara -, despre cercetare si performante tehnologice in imagistica si, un succes personal, cum poti inventa modele matematice complicate doar privind mersul furnicilor.

acum 70 luni (12 Aug 2017)

Alfred Bruckstein, care, in cercul apropiat, e alintat "Freddy", e profesor de origine romana la Universitatea de Tehnologie Technion din Israel. A prins pasiunea pentru fizica si matematica in Romania, la liceul din Sighetu Marmatiei, apoi si-a aprofundat cunostintele, in inginerie, la universitatea din Haifa, un fel de Politehnica din Bucuresti. Alfred Bruckstein a devenit profesor, a facut cercetari in tehnologie si inginerie, a dobandit cunostinte care sunt greu de tradus in romana, pe care le-a oferit, mai departe, studentilor sai din toata lumea. Din dorinta de a da ceva valoros inapoi tarii unde a copilarit, a sprijinit-o pe Elena Ovreiu, lector universitar la Politehnica Bucuresti, sa fondeze, in Romania, o scoala de vara pentru studentii romani si din Europa de Sud-Est la inginerie medicala. Elena s-a ocupat de organizare, "Freddy" a vorbit cu prieteni de-ai lui, oameni de stiinta renumiti, sa vina in Romania si sa le impartaseasca tinerilor know-how-ul lor. Alfred Bruckstein a fost prezent la cea de-a treia editie a Scolii de Vara de Imagistica pentru Aplicatii Medicale (SSIMA), sustinuta de Phillips, care a avut loc luna trecuta la Brasov, si a vorbit, intr-un interviu pentru "Weekend Adevarul", despre istoria familiei sale in Romania, despre pacatul cel mai mare al Romaniei - exportam multi tineri extrem de talentati care nu se mai intorc in tara -, despre cercetare si performante tehnologice in imagistica si, un succes personal, cum poti inventa modele matematice complicate doar privind mersul furnicilor. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro