INTERVIU Alexandru Papadopol, actor: "Era o isterie. Veneau oamenii si-mi pupau mainile"
Alexandru Papadopol (40 de ani) este unul dintre cei mai cunoscuti actori ai generatiei lui, cu un debut fulminant in filmul "Marfa si banii", in regia lui Cristi Puiu, inca din perioada cand era student, rol pentru care a castigat premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul de Film de la Salonic. In timpul facultatii a participat de doua ori consecutiv la sectiunea Quinzaine des Realisateurs din cadrul festivalului de Film de la Cannes. "Weekend Adevarul": "Acasa la tata" a fost selectat sa participe la Festivalul de Film de la Sarajevo. Si, cu toate astea, si-a dat seama in 24 de ore ca oamenii se schimba, ca in unele cazuri oamenii regreseaza, ca el a lasat lucrurile intr-o anumita etapa a vietii si ca nimic nu mai e la fel. Da, dar sunt foarte putin legat de Valcea pentru ca am plecat de acolo foarte repede dupa ce m-am nascut, pe la un an si ceva. Pe cea de la Ipotesti de Slatina, pe cea de la Draganesti, pe Olt, pe urma, pe cea la Slatioara... Si mi-aduc aminte ca a venit un vecin de-al nostru, care era militar la Bucuresti in regimentul de garda, sa intrebe daca nu cumva parintii mei sunt la Targoviste si daca nu cumva pleaca spre Bucuresti, ca l-au arestat pe Ceausescu. Pe la final de liceu mama a hotarat intr-o seara ca trebuie sa facem consiliu de familie sa vedem la ce facultate da baiatul. Si cum se face ca un om care n-a simtit fiorul si n-a ars de dorinta, a dat, totusi, de patru ori la facultate? Si au venit un director de la Targu Jiu si unul de pe la Galati. Dar pot sa spun ca mi-e dor de starea de spirit de la Buftea. "TELEVIZIUNEA TE VINDE CA PE ORICE PRODUS DE CONSUM" Care e cea mai puternica experienta din perioada cand ai fost vedeta de televiziune? CV De la Cannes, in seriale de televiziune Numele: Alexandru Papadopol Data si locul nasterii: 5 aprilie 1975, Ramnicu Valcea Starea civila: Casatorit Studiile si cariera: A absolvit sectia de Actorie la UNATC, in 2002, dupa ce a fost admis la clasa profesorului Dem Radulescu n In timpul facultatii a participat de doua ori consecutiv la sectiunea Quinzaine des Realisateurs din cadrul festivalului de Film de la Cannes cu filmele "Marfa si banii", regia Cristi Puiu, si "Occident", regia Cristian Mungiu. Pentru rolul din filmul "Marfa si banii" a castigat premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul de Film de la Salonic.
Alexandru Papadopol (40 de ani) este unul dintre cei mai cunoscuti actori ai generatiei lui, cu un debut fulminant in filmul "Marfa si banii", in regia lui Cristi Puiu, inca din perioada cand era student, rol pentru care a castigat premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul de Film de la Salonic. In timpul facultatii a participat de doua ori consecutiv la sectiunea Quinzaine des Realisateurs din cadrul festivalului de Film de la Cannes. Dupa terminarea facultatii a devenit destul de repede una dintre cele mai iubite vedete de televiziune, jucand in "Numai iubirea", serial care a nascut o intreaga isterie la nivel national. Traseul lui a continuat cu "Lacrimi de iubire", "Daria, iubirea mea", "Iubire de sora" si multe altele. Insa a facut in continuare film, cel mai recent fiind "Acasa la tata", in regia lui Andrei Cohn, cu care, chiar in aceasta perioada, se afla la Sarajevo, la unul dintre cele mai importante festivaluri de film din Europa. Alexandru Papadopol povesteste ca pasiunea pentru actorie a aparut tarziu, dintr-o intamplare, intr-o familie in care traseul profesional ii fusese hotarat inca de cand era copil.
"Weekend Adevarul": "Acasa la tata" a fost selectat sa participe la Festivalul de Film de la Sarajevo. E un film cu un subiect superb, in care un barbat se intoarce acasa dupa ani buni si ar vrea sa reinnoade relatiile cu lumea de acolo. Se poate sa te intorci asa la un moment dat si sa innadesti viata? Barbatul pe care-l interpretez eu credea ca vine acasa la tatal lui, unde este o zona safe, si acolo nu i se poate intampla nimic rau. Acasa era ca intr-un glob de cristal. Si, cu toate astea, si-a dat seama in 24 de ore ca oamenii se schimba, ca in unele cazuri oamenii regreseaza, ca el a lasat lucrurile intr-o anumita etapa a vietii si ca nimic nu mai e la fel. E una din temele mele de gandire. Nu cred ca lucrurile pot fi innodate si nu cred ca nostalgiile noastre corespund intru totul nostalgiilor celorlalti.... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro