INTERVIU Actorul Tim Robbins: "Teatru inseamna iubire. Dupa spectacole, mergeti acasa, faceti copii, iubiti-va!"

INTERVIU Actorul Tim Robbins:

De la Sibiu, actorul Tim Robbins (57 de ani) a venit la Bucuresti, pentru a prezenta spectacolul "Visul unei nopti de vara", dupa Shakespeare, care va avea, de miercuri pana vineri, trei reprezentatii la Teatrul de Comedie. Castigator al Oscarului si al Globului de Aur pentru rolurile din "Mystic River" si "Player", Tim Robbins s-a remarcat ca regizor cu productia de succes "Cradle Will Rock" iar lung-metrajul "Dead Man Walking", scris si produs de Tim Robbins, a castigat mai multe premii, dintre care amintim Academy Award pentru cea mai buna actrita pentru Susan Sarandon si patru premii la Festivalul de Film de la Berlin, precum si o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun regizor si o nominalizare la Globul de Aur pentru cel mai bun scenariu.

acum 36 luni (21 Jun 2016)

De la Sibiu, actorul Tim Robbins (57 de ani) a venit la Bucuresti, pentru a prezenta spectacolul "Visul unei nopti de vara", dupa Shakespeare, care va avea, de miercuri pana vineri, trei reprezentatii la Teatrul de Comedie. Actorul spune ca va recreea in feeria "Visul unei nopti de vara" o lume fantastica, populata de zane, de vraji, incantatii, cu indragostiti fermecati. In ton cu vremea caniculara de afara, 13 actori din trupa The Actors' Gang, infiintata de Tim Robbins in 1981, lumineaza, in spectacol, hatisurile shakespeariene cu muzica originala si expresivitate cinetica.

"Adevarul": Mai e "Shakespeare contemporanul nostru", pornind de la titlul cartii lui Jan Kott?

Tim Robbins: Da, Shakespeare ramane contemporanul nostru, prin mesajul sau de iubire din aceasta piesa. Este una din piesele mele preferate de la Shakespeare - sunt atat de multe straturi de adevar, minciuna, vis, realitate, vraja si inselaciune. O disputa conjugala arunca Universul in haos si confuzia rezultata este periculoasa, scandaloasa si salbatic de amuzanta. La inceput, nu aveam decat un buget de 500 de dolari, nu-i aveam decat pe actori... Piesa "Visul unei nopti de vara" aduce magia in vietile noastre, aminteste despre ce inseamna sa fii om, sa fii indragostit. Spectacolul se incheie cu o binecuvantare, e un fel de a spune: dupa spectacol, mergeti acasa, faceti copii, iubiti-va (Rade). Este un proces firesc, care vine din emotia pe care o naste spectacolul. Tatal meu a fost interpret de muzica folk. Fratele meu, Dave Robbins, este compozitorul cu care lucrez de 20 de ani, el compune muzica in spectacolele mele de teatru.

Cum ati colaborat, personal si profesional, cu o actrita cu 12 ani mai matura decat dumneavoastra, Susan Sarandon, in perioada dintre 1988 si 2009? Filmul e despre o echipa de baseball de liga secunda din Durham, Carolina de Nord. Jucam alaturi de Kevin Costner, eu il interpretam pe Ebby, care se prega... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro