Intersectia inteligenta elimina semafoarele si eficientizeaza traficul din orase

Intersectia inteligenta elimina semafoarele si eficientizeaza traficul din orase

Ali Reza Fayazi propune un concept nou de intersectie, autonoma, care poate eficientiza traficul si poate duce la reducerea consumului de combustibil.

acum 47 luni (11 May 2017)

Ali Reza Fayazi propune un concept nou de intersectie, autonoma, care poate eficientiza traficul si poate duce la reducerea consumului de combustibil. Intersectia cu care a experimentat el are patru conexiuni si presupune urmarirea vehiculelor de pe drum. Foloseste de un algoritm pentru a controla viteza lor, astfel incat sa treaca in siguranta si la un interval precis prin intersectie. Folosindu-se de senzori cu GPS, masina era la fel de vizibila pentru senzorul de control al intersectiei ca oricare alta masina autonoma. Mecanismul i-a transmis un semnal prin care ii spunea care este viteza optima pe care trebuie sa o aiba pentru a putea trece in siguranta si fara a opri la intersectia de drumuri.

Spre comparatie, intr-o intersectie semaforizata mai mult de 1.100 de vehicule au trebuit sa opreasca intr-o ora. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro