Interpretul Robbie Williams este acuzat de rasism in Rusia. Textul unui cantec ar face aluzie la Putin

Interpretul britanic Robbie Williams a fost acuzat de rasism de o parte a presei din Rusia, dupa lansarea melodiei "Party Like A Russian", informeaza joi Mediafax, citand un cotidian rus. Robbie a dezvaluit jurnalistilor de la The Sun ca a trebuit sa cenzureze versurile, pentru ca se temea sa nu-i ofenseze pe fani.

acum 53 luni (6 Oct 2016)

Interpretul britanic Robbie Williams a fost acuzat de rasism de o parte a presei din Rusia, dupa lansarea melodiei "Party Like A Russian", informeaza joi Mediafax, citand un cotidian rus.

Indignarea jurnalistilor rusi e provocata de faptul ca Robbie Williams canta piesa "Party Like A Russian" in engleza dar cu un accent rusesc.

Melodia este primul single extras de pe cel de-al 11-lea album de studio al cantaretului, care se numeste "Heavy Entertainment Show". Exista si un vers bizar in care numele misticului rus care a avut o mare influenta asupra familiei ultimului tar al dinastiei Romanov, Rasputin, rimeaza cu numele marcii de pantofi de lux "Louboutin".

In ciuda versurilor subtile si sarcastice, Robbie Williams neaga acuzatiile: "Piesa nu este despre Vladimir Putin", a scris cantaretul pe Twitter.

Robbie a dezvaluit jurnalistilor de la The Sun ca a trebuit sa cenzureze versurile, pentru ca se temea sa nu-i ofenseze pe fani. "Sunt 147 de milioane de oameni in Rusia si nu vreau sa-i supar in vreun fel. "Nu fac misto de nimeni, dar vreau ca piesa sa fie "politically correct", adauga cantaretul.

Versurile melodiei par sa elogieze spiritul pretrecaret al rusilor, insa in tara in care inca exista totalism camuflat, nici jurnalistii nu par sa aiba umor. Anecdota cu Robbie Williams aduce aminte de vremea regimului ceausist, cand glumele si bancurile ce-l vizau pe dictator erau cu obstinatie interzise. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro