Interlopul "Tata" si 14 membri ai Academiei infractorilor au fost arestati preventiv

Interlopul Adrian Botez si 14 membri ai Academiei infractorilor romani, gruparea de hoti din magazine de lux destructurata joi de DIICOT, au fost arestati preventiv, de Tribunalul Bucuresti. Potrivit DIICOT, s-a pus in miscare actiunea penala si fata de liderul gruparii, interlopul Adrian Botez, zis "Tata", el fiind incarcerat in prezent, ca urmare a faptului ca a fost condamnat la zece ani de inchisoare in dosarul tentativei de asasinare a interlopului Puiu Mironescu, acuzat , la randu-i, de comandarea asasinarii, in 2010, a liderului interlop rival, Gheorghita Mararu.

acum 106 luni (25 Apr 2015)

Interlopul Adrian Botez si 14 membri ai Academiei infractorilor romani, gruparea de hoti din magazine de lux destructurata joi de DIICOT, au fost arestati preventiv, de Tribunalul Bucuresti.

Potrivit DIICOT, s-a pus in miscare actiunea penala si fata de liderul gruparii, interlopul Adrian Botez, zis "Tata", el fiind incarcerat in prezent, ca urmare a faptului ca a fost condamnat la zece ani de inchisoare in dosarul tentativei de asasinare a interlopului Puiu Mironescu, acuzat , la randu-i, de comandarea asasinarii, in 2010, a liderului interlop rival, Gheorghita Mararu.

Cele 14 persoane ale Academiei Interlopilor retinute si liderul gruparii, Adrian Botez, au fost prezentati Tribunalului Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva.

Ancheta DIICOT in dosarul hotilor din magazine de lux din tarile europene a costat 300.000 de euro, fiind astfel una dintre cele mai scumpe ale institutiei.

Urmarirea penala in acest caz a insemnat implicarea a aproximativ 200 de anchetatori de la SRI, Directia Operatiuni Speciale (DOS), Investigatii Criminale, Jandarmerie si DIICOT, care au lucrat in colaborare cu alti oameni ai legii din tarile unde au avut loc jafurile ( Marea Britanie, Franta, Germania, Italia, Belgia, Austria etc), potrivit surselor citate. Pana la acest moment, oamenii legii au gasit bijuterii si ceasuri scumpe si au pus sechestre pe bunuri mobile, imobile, dar si pe autoturisme de lux. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro